AcasăSPORTAcademiile Braziliei lovesc din nou. El este noul puști-minune

Academiile Braziliei lovesc din nou. El este noul puști-minune

Palmeiras a reușit din nou. La puțin mai mult de un an după ce Endrick a acceptat o mutare uriașă la Real Madrid în 2024, în valoare de 60 de milioane de euro, colegl său,  Willian este pregătit să devină următorul talent care pleacă pe bani mulți din Brazilia, când va împlini 18 ani, în 2025.

Prototipul atacantului brazilian ingenios, adolescentul în vârstă de 16 ani a atras atenția în ultimele șase luni printr-o ascensiune remarcabilă. Puștiul a strălucit în toate categoriile de vârstă la Palmeiras și pe scena internațională cu Brazilia, la Cupa Mondială U17.

În urma performanțelor sale și a stilului de joc, a fost poreclit „Messinho”. La fel ca Messi, Willian reușește să treacă pe lângă fundași, ca și cum nu ar exista.

I-a depășit deja pe Neymar și pe Rodrygo, devenind cel mai tânăr jucător brazilian care semnează cu Nike. Contractul a fost prelungit deja până în 2026.

Întrebat despre Estevao, șeful echipei de tineret a lui Palmeiras, a declarat pentru AS: „Driblingurile pe care le face sunt incredibile, iar viteza lui cu mingea este uimitoare. Fotograful lui Palmeiras a făcut o serie de 100 de fotografii cu el alergând cu mingea și în toate el a ieșit cu mingea lipită de piciorul său stâng.”

Deși a fost numit demult „Messi brazilianul”, o comparație mai potrivită ar putea fi cu compatriotul acestuia, Di Maria. Ambii împărtășesc o abilitate excepțională de a ține mingea lipită de piciorul stâng. Seamănă și la poziționarea în teren: ambii crează probleme în zona centrală a defensivei adverse, după intrările spectaculoase din exterior.

Cu toate că Estevao nu poate părăsi Brazilia până când nu împlinește 18 ani în aprilie 2025, este aproape sigur că va accepta o mutare înainte de termen, precum colegul său de echipă, Endrick.

Chelsea, Arsenal, Manchester City, Paris Saint-Germain și Bayern Munich și-au arătat deja interesul pentru el, dar toți ar putea fi dezamăgiți deoarece băiatul a dezvăluit deja că își dorește să îi urmeze cariera lui Messi și să ajungă pe Camp Nou.

„Urmăresc aproape fiecare meci al Barcelonei, sunt fan al clubului. Admir foarte mult jucătorii care joacă acolo și sper să fiu și eu acolo.” Întrebat dacă ar dori să joace la noul Camp Nou odată ce împlinește 18 ani, Estevao a spus: „Da, ar fi un vis împlinit.”

author avatar
Mihail Ioan
1.886 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce nu are colhozul Europa fotbalisti talentati,nu cumva sa degenerat gena in UE ,in franta tara homalailor in echipa de fotbal numai portarul si antrenorul sint francezi restul africanii SLAVA AFRICA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger