AcasăSPORTA renuntat si la calitatea de sponsor: Fara Walter, Petrolul 2012-2013 nu...

A renuntat si la calitatea de sponsor: Fara Walter, Petrolul 2012-2013 nu e Petrolul!

Descalcarea fostului patron de la „U” Cluj, in vara anului 2012, a fost primita cu entuziasm de catre fanii ploiesteni. Evident, pentru intreaga suflare fotbalistica prahoveana a contat faptul ca Florian Walter n-a venit cu mana goala.

Asa cum procedase si in precedentul mandat, ca orice om interesat ca proiectele sale sa nu dea gres, Walter a adus la Petrolul nu doar know-how, ci si o armata de fotbalisti, nume sonore precum Adrian Cristea, George Galamaz, Mircea Bornescu, Lukasz Szukala, Laurentiu Marinescu sau Gicu Grozav. Iar rezultatele n-au intarziat sa apara.

Cel mai bun sezon intern din ultimii 47 ani

Intr-un singur an, sub conducerea lui Florian Walter, formatia de pe arena „Ilie Oana” a reusit performanta sa redevina o forta a Ligii 1, „gazarii” inregistrand cel mai bun sezon intern din ultimii 47 ani, totul culminand cu castigarea trofeului Cupa Romaniei. Walter a crezut in potentialul prahovean, a investit in club si in jucatori, imbogatind palmaresul unei formatii intrate de multa vreme intr-un con de umbra.

O retragere discreta. Raman performantele

Dupa atingerea obiectivului, Florian Walter a ales sa renunte, motivand faptul ca, in fotbalul romanesc, in societatea romaneasca, se intampla lucruri ciudate, nedemne. Desi retragerea personajului care a contribuit decisiv la renasterea Petrolului s-a produs discret, plecarea acestuia a agitat apele la echipa. Omul de care „nu depinde viitorul clubului Petrolul”, dar despre care vorbeste, deja, istoria acestuia.

author avatar
eNational
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger