AcasăSPORTA murit Pele. Legenda fotbalului brazilian avea 82 de ani / Singurul...

A murit Pele. Legenda fotbalului brazilian avea 82 de ani / Singurul român cu care Pele a făcut schimb de tricouri

peleA murit Pele. Legenda fotbalului brazilian avea 82 de ani / Singurul român cu care Pele a făcut schimb de tricouri

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor suferea de cancer la colon.

Acesta a fost diagnosticat cu cancer de colon în septembrie 2021, de atunci fiind supus mai multor intervenții chirurgicale și trecând print-un lung proces de chimioterapie.

Pele a fost răpus de cancer

Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma „cedării mai multor organe vitale”. Brazilianul a stat internat în spital pe perioada Crăciunului. În Ajun, fiica sa a postat o fotografie emoționantă alături de tatăl său și a spus: „Iată-ne, în luptă și în credință. Încă o noapte împreună”.

Clubul Santos a anunţat că trupul neînsufleţit al marelui Pele va fi depus luni la stadionul Urbano Caldeira, de unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile.

Dincolo de lumea fotbalului, care a pierdut, joi, cel mai bun jucător din istoria sa, planeta îl plânge pe unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor, scrie lequipe.fr, după decesul lui Pele.

Reacția lui Mircea Lucescu la moartea lui Pele

Singurul român cu care Pele a făcut schimb de tricouri a reacționat la moartea legendei braziliene. Este vorba despre Mircea Lucescu, care care și-a amintit de duelul pierdut de „tricolori” în fața naționalei Canarinho, scor 2-3. Antrenorul lui Dinamo Kiev era căpitanul României în duelul disputat pe 10 iunie 1970 la Guadalajara.

„România are ceva de la Pelé. Tricoul lui este la mine. Nici nu l-am spălat de atunci, are încă urme de iarbă. Eram destul de aproape de el ca vârstă. Avea o imagine extraordinară, îl priveam ca pe un extraterestru.

În ianuarie 1970, cu o jumătate de an înaintea turneului final, am fost în turneu în Brazilia. Și am locuit la Plaza, pe vestita Copacabana, același hotel la care au venit și brazilienii pentru vizita medicală și testele fizice”, a declarat ‘Il Luce’ pentru gsp.

Și fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi a reacționat după decesul lui Pele. „O zi tristă pentru fotbalul mondial, care astăzi a pierdut poate cea mai importantă personalitate. A fost un model pentru mine de cum a jucat, a iubit şi respectat fotbalul. A fost şi va rămâne Unic. Condoleanţe familiei, cu stimă şi respect”, a transmis Gheorghe Hagi pe pagina de Facebook a clubului Farul Constanţa.

Pele, singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială

Pelé a fost catalogat drept regele fotbalului și poreclit „Pérola Negra” sau „Perla Neagră”. A atins faima internațională la doar 17 ani, când a marcat șase goluri pentru Brazilia la Cupa Mondială din 1958, inclusiv două goluri în finala în care Brazilia a învins-o pe Suedia, asta aducând țării primul titlu mondial.

Pelé s-a retras din fotbal în 1977. El este singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970).

Pele a înscris în cariera sa 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri sub culorile clubului brazilian Santos FC (1956-1974), la Cosmos New York (1975-77) şi la naţionala Braziliei (77 de goluri în 92 de selecţii).

author avatar
Andreea Vlad
553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger