AcasăSPORTA murit Andi Brehme, jucătorul care a făcut-o pe Germania campioană mondială...

A murit Andi Brehme, jucătorul care a făcut-o pe Germania campioană mondială în 1990

A murit Andi Brehme, jucătorul care a făcut-o pe Germania campioană mondială în 1990A murit Andi Brehme, jucătorul care a făcut-o pe Germania campioană mondială în 1990/ Sursa FOTO: bild.de

Andreas Brehme s-a stins din viață azi, 20 februarie, din cauza unui stop cardiac. Medicii care au intervenit nu au mai putut să-l resusciteze. 

Fostul fundaș s-a arătat foarte afectat de moartea bunului său prieten și mentor, Franz Beckenbauer, de la începutul lui 2024.

Gloriile Germaniei se sting pe rând

După Franz Beckenbauer, decedat la începutul anului, un alt fost campion mondial german s-a stins din viață.

Andreas Brehme, cunoscut ca „Andi”, n-a supraviețuit unui infarct, pe care l-a suferit în noaptea de luni spre marți, deși casa din Munchen în care locuia se afla foarte aproape de o clinică pe Ziemssenstrasse, după cum informează cotidianul Bild.

A marcat două goluri contra Craiovei Maxima

Andreas Brehme s-a luptat și cu românii. Pe drumul către semifinalele Cupei UEFA din ediția 1982 – 1983, Universitatea Craiova a trecut în sferturile de finală de FC Kaiserslautern.

În tur, pe terenul lor, nemții au câștigat cu 3-2, iar două dintre goluri au fost marcate de puternicul Andreas Brehme, care avea un șut devastator cu piciorul stâng.

Andi a strâns în cariera sa de jucător, la toate cele patru cluburi pentru care a jucat, 623 de partide și 80 de goluri. Fostul „Balon de Aur”, Lothar Matthaus, liderul selecțiilor în reprezentativa Germaniei, a declarat că Andi a fost cel mai bun fotbalist alături de care a evoluat!

În 1989, pe când juca la Inter Milano, a fost declarat cel mai bun jucător din Serie A.

A fost colegul cu Dorin Mateuț

Duelul cu Știința nu a fost singura tangență cu fotbalul românesc. Spre finalul carierei, înaintea revenirii la Kaiserslautern pentru ultimii cinci ani, Andi l-a avut coechipier la Real Zaragoza pe Dorin Mateuț.

Fostul mijlocaș dinamovist era la prima experiență în străinătate, în sezonul 1992-1993, înaintea transferului în Il Calcio, la Brescia și Reggiana.

A avut o soartă urâtă după o carieră de invidiat

În toamna lui 2004, Andi a trecut printr-o mare cumpănă a vieții. Urmărit de creditori pentru o datorie de un sfert de milion de euro. Atât de rău a ajuns încît a acceptat ajutorul lui Oliver Straube, fost jucător modest la Nurnberg şi Hamburg: să cureţe WC-uri!

Beckenbauer a cerut atunci ajutorul întregii Germanii: „Trebuie să-l salvăm pe Andreas. E un erou„.

author avatar
Mihail Ioan
653 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger