AcasăSPORTA invins cancerul, iar acum se bate pentru o medalie olimpica

A invins cancerul, iar acum se bate pentru o medalie olimpica

Gibb si Rosenthal, colegul sau, s-au apropiat in sferturi la Olimpiada de la Beijing, din 2008

Una dintre cele mai impresionante povesti ale sportivilor prezenti la Jocurile Olimpice de la Londra este cea a voleibalistului american Jack Gibb, care in februarie era operat de cancer, iar acum se bate pentru medalii in turneul masculin de volei pe plaja.

Gibb si Rosenthal, colegul sau, s-au apropiat in sferturi la Olimpiada de la Beijing, din 2008

Un control inopinat efectuat la inceputul anului a dezvaluit ca Gibb avea un nivel ridicat de hormoni in corp. Initial s-a luat in calcul suspendarea sportivului, dar testele efectuate ulterior au demonstrat ca, de fapt, sportivul avea un nivel ridicat de hormoni din cauza unei tumori cancerigene prezente in zona testiculelor.

Americanul s-a operat de indata si se pregatea sa-si ia adio de la turneul olimpic, dar s-a dovedit ca Gibb a scapat definitiv de tumora, el neavand nevoie de chimioterapie. Voleibalistul si-a reluat pregatirile alaturi de partenerul sau, Sean Rosenthal, cei doi debutand cu o victorie la J.O., 2-0 (21-10, 21-11) cu perechea sud-africana Chiya – Goldschmidt. Americanii au cedat luni, 0-2 (17-21, 18-21) cu polonezii Fijalek – Prudel, astfel ca au nevoie de o victorie astazi, cu letonii Samoilovs – Sorokins, pentru a accede in faza optimilor de finala. Interesant este ca Gibb a mai batut o data cancerul, in 2004, cand s-a operat de cancer de piele.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger