AcasăSPORTA cucerit fotbalul, iar acum este campion la curse de cai. Un...

A cucerit fotbalul, iar acum este campion la curse de cai. Un million de lire a încasat Ferguson

A urcat-o pe Manchester United pe cele mai înalte culmi ale fotbalului mondial, în cei 26 de ani de “domnie”, dar declară că trăiește visul vieții sale, după ce a câștigat o cursă de cai.

Sir Alex Ferguson a încasat o sumă impresionantă de 945.000 de lire sterline în Arabia Saudită, după ce calul său vedetă, Spirit Dancer, a câștigat Cupa Neom Turf.

Este al doilea premiu uriaș pe care calul l-a câștigat în câteva luni, după ce i-a mai adus lui Ferguson și asociaților săi, încă 500.000 de lire sterline în Bahrain, în luna noiembrie.

Ferguson a mai avut în trecut succes cu diferiți cai de curse, dar niciodată nu s-a arătat atât de fericit. A reușit cu Rock Of Gibraltar, care a fost campion pe pista de alergare la începutul anilor 2000, dar și cu dublul câștigător al King George, Clan Des Obeaux.

De data aceasta, însă, este mult mai special, deoarece Spirit Dancer este calul crescut chiar de legendarul Sir Alex Ferguson. Victoriile obținute de acesta îi intră adânc la suflet fostului manager.

La finalul cursei, Sir Alex a declarat fericit: „Trăiesc visul vieții, sută la sută. Este fantastic!”

Tot el a mărturisit și povestea calului-minune: “Un prieten mi-a sugerat să îmi fac un stud în Hemel Hempstead. Am cumpărat o iapă de la antrenorul Andreas Wohler din Germania și puteți vedea ce a ieșit.

Antrenorul său Richard (Fahey) a spus că va avea o șansă, dar niciodată nu poți fi prea sigur într-o cursă ca aceasta.”

author avatar
Mihail Ioan
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger