AcasăSPORTA batut cancerul, acum rupe la US Open

A batut cancerul, acum rupe la US Open

Kleybanova are 13 titluri de simplu castigate la activ

Alisa Kleybanova a revenit cu dreptul in lumea buna a tenisului mondial, rusoaica impunandu-se in primul meci jucat la un turneu de Grand Slam dupa ce a scapat de cancer.

Kleybanova are 13 titluri de simplu castigate la activ

In urma cu doi ani, jucatoarea de tenis Alisa Kleybanova a fost descoperita cu cancer limfatic intr-un moment in care se afla pe locul 28 mondial. Au urmat 10 luni de chin, perioada in care sportiva a driblat, efectiv, moartea, gratie tratamentelor efectuate in Italia si SUA. Scapata de cosmar, rusoaica a revenit la antrenamente in februarie anul trecut, desi apropiatii nu o mai credeau in stare. Ba chiar, sustinuta de colegele din circuit, Alisa a jucat doua meciuri in 2012, revenind oficial anul acesta cand a castigat turneele de la Landisville si Buffalo.

Invitata sa participe la US Open gratie unui wildcard, Kleybanova a debutat cu dreptul in competitia care a inceput luni seara, rusoaica impunandu-se, cu 6-4, 3-6, 7-5, in disputa cu Monica Puig (Puerto Rico). Bucuroasa pentru prima victorie obtinuta la un turneu de Grand Slam dupa ce a scapat de cancer, Alisa s-a declarat mandra ca a rezistat aproape trei ore pe teren, la un asemenea nivel. Tot luni seara, Sorana Cirstea a trecut, cu 7-5, 5-7, 6-1, de Sharon Fichman (Canada), in timp ce Alexandra Cadantu, Monica Niculescu si Irina Begu au pierdut pe linie.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger