AcasăSPORTA apărut o nouă senzație în natația din România. Cine e Luca...

A apărut o nouă senzație în natația din România. Cine e Luca Pojar, puștiul care a doborât un record vechi de 40 de ani

Luca PojarA apărut o nouă senzație în natația din România. Cine e Luca Pojar, puștiul care a doborât un record vechi de 40 de ani

David Popovici este, fără îndoială, noua senzație a natației mondiale, sportivul de doar 17 ani cucerind două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Încă un sportiv vine din urmă și promite să ducă natația din România pe noi culmi. Un copil de doar 12 ani a reușit o performanță greu de egalat la înot.

Luca Pojar a câștigat 9 medalii de aur

Luca Pojar a cucerit 9 medalii de aur, din 10 probe, posibile, la Campionatul Național de Cadeți. A doborât un record care n-a mai fost depășit de aproape 40 de ani.

La 50 de metri liber, timpul realizat a fost de 26 de secunde și 42 de sutimi, o performanță greu de egalat. A reușit astfel să doboare recordul precedent de 26 de secunde și 60 de sutimi care data din 1985 și aparținea sportivului Dragoș Băcescu.

Vrea să cucerească aurul olimpic

Băiatul visează să pună mâna pe aurul olimpic. De aceea se antrenează zi de zi în bazin.

„Luca e un copil foarte muncitor, este și talentat și are o inteligență motrică ieșită din comun, prinde foarte repede tot ce îi explicăm, înoată tehnic corect și acest lucru îl ajută să fie foarte eficient în apă.”, spune Sonia Albu, antrenoarea lui, potrivit digi24.ro.

Luca este și un elev iminent. Acesta a încheiat anul școlar cu media generală 9,86.

author avatar
Andreea Vlad
1.003 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger