AcasăSPORT70.000 euro pentru campioanele la spada

70.000 euro pentru campioanele la spada

Macar din punct de vedere financiar, Guvernul se declara multumit cu lipsa rezultelor sportivilor romani la Olimpiada. Caci asta inseamna un singur lucru: mai putini bani de la buget pentru performantele de la Rio.

Delegatia Romaniei s-a intors in tara cu un singur aur, cucerit de fetele de la spada. In bani, vorbim despre un premiu de 70.000 de euro acordat pentru fiecare spadasina care a urcat pe prima treapta a podiumului (Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop si Loredana Dinu). La aceasta suma se adauga rentele viagere (in cuantum de 1,5 salarii medii brute pe economie), care vor fi acordate lunar, basca una bucata masina Renault de caciula.

Pentru „argintul” la tenis in proba de dublu, Florin Mergea si Horia Tecau ar urma sa primeasca fiecare cate 56.000 de euro, iar Gabriel Sancraian are 42.000 de euro pentru „bronzul” la haltere, aceeasi suma revenind fetelor din echipajul 8+1 de canotaj.

In total, putem calcula ca Guvernul va cheltui doar 812.000 euro pentru premiile singurilor sportivi romani medaliati la Jocurile Olimpice.

author avatar
National
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger