AcasăSPORT7 cluburi din Liga 1, depunctate

7 cluburi din Liga 1, depunctate

Jucatorii Petrolului, loviti si de Comisia de Fond a FRF

Sapte cluburi din Liga 1, printre care Rapid si Petrolul, au primit sanctiuni cu depunctarea din partea Comisiei de Fond a Sistemului National de Licentiere din cadrul FRF.

Jucatorii Petrolului, loviti si de Comisia de Fond a FRF

In urma analizarii dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licenta pentru editia 2015/ 2016 a Ligii 1, prima instanta a considerat ca sapte grupari din primul esalon, dar si unul din a doua divizie nu au indeplinit criteriile financiare. In consecinta, in primul an in care FRF a renuntat la sanctionarea cu retrogradarea pentru neindeplinirea cerintelor din manualul de licentiere, Comisia de Fond a stabilit urmatoarele sanctiuni: Metalul Resita – 9 puncte penalizare, Ceahlaul – 9 puncte, Petrolul – 6 puncte, CFR Cluj – 6 puncte, Rapid – 3 puncte, Otelul – 3 puncte, FC Brasov – 3 puncte, Universitatea Cluj – 3 puncte. Conform regulamentului, deducerea punctelor se face in sezonul 2015/ 2016 al Ligii 1.
In ultimii ani, echipe ca Rapid si Gloria Bistrita nu au indeplinit criteriile financiare obligatorii pentru primirea licentiei si au fost retrogradate in Liga 2 la masa verde. Din 2014, patronii de cluburi au solicitat FRF relaxarea conditiilor si eliminarea sanctiunii cu retrogradarea, care a fost inlocuita cu depunctarea si penalizarea financiara.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger