AcasăSPORT6, pleacă Moldovan!

6, pleacă Moldovan!

Șase luni a rezistat Horațiu Moldovan (26 de ani) la Atletico Madrid, acolo unde este rezerva lui Jan Oblak (31 de ani). Transferat în ianuarie, internaționalul român vrea să plece acum, în iulie, sătul să ocupe un loc doar pe banca de rezerve. Din cauza acestui statut la echipa de club, Moldovan și-a pierdut și locul de titular în „națională”, fiind rezerva lui Florin Niță la echipa națională la Euro 2024.

Horațiu Moldovan ar putea fi împrumutat de clubul Atletico la Rayo Vallecano, formația de pe locul 17 în sezonul trecut de La Liga.

Încă din timpul turneului final din Germania internaționalul român și-a făcut publică dorința de a pleca de la Atletico, nemulțumit că nu a jucat niciun minut pentru „roji-blanco”. Oblak,  titularul grupării madrilene și al reprezentativei Sloveniei, este numărul 1 și va fi greu de crezut că poate fi scos dintre buturi în sezonul viitor.

Goalkeeper-ul român a fost cumpărat de Atletico de la Rapid, în iarnă, în schimbul sumei de 800.000 de euro.

Dacă ajunge la Rayo Vallecano, Horațiu Moldovan ar putea fi coechipier cu Andrei Rațiu, „Sonic” de pe banda dreaptă a echipei naționale. Din câte scrie presa iberică, se poartă negocieri între conducerile celor două cluburi pentru un împrumut al portarului român. La Rayo joacă doi spanioli, Dani Cardenas (27 de ani) şi Miguel Morro (23 de ani), concurenții lui Moldovan pentru postul de titular.

Pe de altă parte, o altă variantă ar fi Celtic, spun ziarele britanice. Se pare că ex-rapidistul este dorit la Glasgow, de unde tocmai s-a retras Joe Hart, fostul internațional englez, căruia scoțienii îi caută înlocuitor. De precizat că Moldovan a fost și în iarnă în negocieri cu Celtic, club la care ani de zile a activat ca fotbalist, apoi manager Neil Lennon, actualul tehnician din Giulești.

author avatar
Mihail Ioan