AcasăSPORT150.000 de lire sterline, minutul la festivitatea de deschidere a J.O.

150.000 de lire sterline, minutul la festivitatea de deschidere a J.O.

Pregatirile de la Stadionul Olimpic au intrat in linie dreapta

Presa engleza anunta ca locuitorii Londrei pregatesc mai multe actiuni de protest, fiind nemultumiti de costurile uriase pe care le implica organizarea Jocurilor Olimpice.

Pregatirile de la Stadionul Olimpic au intrat in linie dreapta

Un exemplu de care se leaga protestatarii este cel la festivitatii de deschidere.

Comitetul Olimpic Sportiv Britanic a cheltuit 27 de milioane de lire sterline pentru ceremonia care se va desfasura pe 27 iulie pe Stadionul Olimpic din Londra si care va dura trei ore.

Un calcul sumar arata ca COSB da 150.000 de lire sterline pentru fiecare minut din cadrul respectivului eveniment. Initial, festivitatea de deschidere ar fi trebuit sa dureze trei ore si jumatate, dar s-a decis scurtarea ei cu 30 de minute din motive de securitate.

Pe langa cei 16.000 de sportivi si 80.000 de spectatori, organizatorii vor folosi la festivitate 10.000 de actori si figuranti, 70 de oi, 12 cai, 10 pui, trei vaci, doua capre, trei caini si opt gaste. In plus, protestatarii sunt nemultumiti ca COSB a virat 300 de milioane de lire sterline catre o firma privata care sa asigure paza si ordinea pe durata Jocurilor Olimpice, pentru a ajunge in cele din urma sa angajeze soldati din armata britanica, dar si agenti straini.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger