AcasăSPORT107 sportivi au fost prinsi dopati. Nu merg la Olimpiada!

107 sportivi au fost prinsi dopati. Nu merg la Olimpiada!

Nailiya Yulamanova este specialista in proba de maraton

Niciunul dintre cei 107 sportivi depistati pozitiv la controalele anti-doping nu va putea lua startul in competitiile de la Londra. Seful Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) a prezentat, ieri, bilantul primelor teste efectuate.

Nailiya Yulamanova este specialista in proba de maraton

Un numar de 107 sportivi, care ar fi trebuit sa participe la editia din acest an a Jocurilor Olimpice Lobdra 2012 au picat testele anti-doping, seful WADA, John Fahey, afirmand ca verificarile s-au efectuat „la foc automat, pentru a impiedica atletii care folosesc substante interzise sa participe la J.O”: „Cu sase luni inaintea zilei de 19 iunie, nu mai putin de 107 sportivi au fost sanctionati. Nu pot sa confirm cati dintre ei obtinusera timpi de calificare pentru turneul olimpic, dar sunt fericit ca ei nu vor concura la Londra”.

Printre vedetele care vor absenta din cauza dopingului se numara alergatorele Alaoui Selsouli (favorita in proba de 1.500 de metri) si Nailiya Yulamanova (specialista de maraton). Totodata, ciclistii Frank Schleck, Alex Rasmussen si Filippo Pozzato sunt si ei suspendati. Din lotul Spaniei va lipsi atletul Angel Mullera, depistat pozitiv cu EPO. La o serie de alte 300 de teste efectuate in ultima saptamana, toate rezultatele au iesit negative. Printre cei testati s-a numarat si gimnastul roman Flavius Koczi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger