AcasăSPORT10 statistici interesante despre Steaua - Chelsea

10 statistici interesante despre Steaua – Chelsea

Steaua si Chelsea Londra se intalnesc maine seara, de la 20.00, pe National Arena, in prima mansa din optimile de finala ale Europa League.

1. Steaua a mai jucat de 14 ori impotriva unor echipe engleze, iar palmaresul este unul relativ echilibrat, trupa din Ghencea inregistrand patru victorii, patru rezultate de egalitate si sase infrangeri.

2. Steaua – Arsenal 0-1, din octombrie 2007, de la Bucuresti, este singurul meci pierdut de trupa din Ghencea pe teren propriu, impotriva unei echipe din Anglia. Golul a fost marcat de Robin van Persie, actualul golgeter al lui Manchester United.

3. Chelsea are in palmares doar o dubla cu CFR Cluj, in Liga Campionilor, 2-1 la Londra si 0-0 la Cluj.

4. Stefan Nikolic si Branislav Ivanovic au fost coechipieri pentru un sezon, 2005-2006, la OFK Belgrad.

5. Tatarusanu si Chiriches sunt cei mai folositi jucatori din actualul sezon al Europa League, ambii cu cate 750 de minute jucate.

6. Chelsea a marcat 299 de goluri in cupele europene, pana acum.

7. Steaua are cinci stranieri in lot, iar Chelsea are 18 plus antrenorul spaniol Rafa Benitez. De altfel, Chelsea ar putea alcatui cu o echipa puternica din jucatorii stranieri: Cech (Cehia) – Azpilicueta (Spania), Ivanovic (Serbia), David Luiz (Brazilia), Paulo Ferreira (Portugalia) – Ramires (Brazilia), Obi Mikel (Nigeria) – Oscar (Brazilia), Hazard (Belgia), Mata (Spania) – Fernando Torres (Spania).

8. Cei 31 de jucatori ai Stelei au adunat, in total, 317 meciuri in cupele europene, cat Petr Cech, Ashley Cole si Lampard la un loc.

9. Steaua a suferit o singura infrangere in ultimele 7 meciuri oficiale, respectiv in ultimele trei luni si jumatate. Chelsea are, de asemenea, o singura infrangere in ultimele 7 meciuri oficiale, dar a disputat cele 7 partide intr-un interval de 29 de zile.

10. Centralul rus Serghei Karasev a arbitrat, printre altele, Luxemburg – Romania 0-2 (preliminariile Euro 2012), FC Vaslui – Fenerbahce 1-4 (preliminariile UEFA Champions League) si CFR Cluj – Braga 3-1 (grupele Champions League).

author avatar
Cristi Ionita
907 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger