AcasăRecomandari10 miliarde de euro pentru un Premier League cu Leo Messi si...

10 miliarde de euro pentru un Premier League cu Leo Messi si Cristiano Ronaldo?!

Fotbalul se intoarce la origini, in tara care l-a inventat. Premier League este pe cale sa devina supercampionatul in care joaca „crème de la crème”: Lionel Messi si Cristiano Ronaldo vor fi marile lovituri pregatite la vara de cluburile engleze.

Messi şi C. Ronaldo ar putea duce rivalitatea dintre ei şi în Premier League

Licitatia pentru drepturile tv ale primei ligi de fotbal din Anglia s-a incheiat cu un rezultat care l-a facut pana si pe seful Premier League, Richard Scudamore, sa exclame: „Oh, nu ma asteptam la asta!”. Televiziunile Sky Sports si BT Sport au castigat transmiterea urmatoarelor trei sezoane pentru (2016-2017, 2017-2018 si 2018-2019) pentru suma de 5,13 miliarde de lire sterline (7,14 miliarde de euro)! La un simplu calcul, reiese ca fiecare partida care va fi transmisa „live” din vara incolo va costa 13,7 milioane de euro. Si asta nu e tot: la aceasta suma se adauga alte 2,6 miliarde de euro venite din comercializarea drepturilor tv ale Premier League pe Internet sau in strainatate (rezumate, meciuri in direct etc). In total, campionatul Angliei si-a vandut imaginea pe aproape 10 miliarde, un record absolut pentru istoria fotbalului. Ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba: un club de nivelul lui Burnley (locul 19 din 20 in P.L.) „este, din punct de vedere economic, mai mare decat Ajax Amsterdam, de patru ori castigatoare a Cupei Campionilor Europeni”, anunta BBC; ca fapt divers, actiunile lui Manchester United (club cotat la Bursa de la New York) au crescut cu 5% in primele minute de la aflarea vestii ca drepturile tv din Anglia s-au vandut cu aproape 10 miliarde de euro.
La atatia bani, nu-i de mirare ca „gigantii” Manchester United, Chelsea Londra ori Manchester City se pregatesc de pe acum de sesiunea de „shopping”, care incepe la 1 iulie. Presa din Albion scrie ca televiziunile Sky Sports si BT Sport au acceptat sa arunce pe masa miliarde de euro avand promisiunea ca in Premier League vor ajunge sa joace superstarurile Leo Messi si Cristiano Ronaldo.

Real Madrid si Barcelona, cluburi „ingropate” in scandaluri

Ceea ce pana mai ieri parea un scenariu SF, astazi reprezinta o varianta tot mai des pronuntata: Messi paraseste FC Barcelona! Ziarele din Catalonia nu cred ca cearta dintre argentinian si antrenorul Luis Enrique a luat sfarsit, ci merg mai degraba pe o intelegere intre Messi si conducerea clubului. La vara, FC Barcelona va alege intre golgheterul all-time al echipei „blaugrana” si tehnicianul asturian. Tocmai pe acest aspect mizeaza si Roman Abramovici, miliardarul rus care finanteaza gruparea Chelsea. Acesta a avut deja o intrevedere cu tatal lui Leo Messi (negociaza contractele in numele fiului sau), iar vestile sunt imbucuratoare, dupa cum le-a dat de inteles Jose Mourinho jurnalistilor britanici.
In cazul lui Cristiano Ronaldo, lucrurile sunt mai simple. Portughezul nu si-a ascuns niciodata dorinta de a reveni in Anglia (a evoluat 6 ani pentru Man.United), iar relatiile sale tot mai reci cu spaniolii din lotul Realului (este vorba in special de capitanii Casillas si Ramos) il imping spre un „come-back” in Premier League. Pe langa United, de lusitan se intereseaza si rivala locala City, aflata in proprietatea emirului Mansoor bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta.

„Vulpea” LPF da cu tifla mega acordului semnat de englezi

Secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania, Justin Stefan a comentat intr-un mod cel putin bizar acordul semnat de Premier League cu televiziunile Sky Sports si BT Sport. In opinia lui Stefan, pretul de aproape 10 miliarde de euro va avea un impact negativ pentru fotbal. „Iata argumentele: – afectarea echilibrului concurential in competitiile europene prin valoarea disproportionata dintre drepturile tv in Premier League si drepturile tv din alte campionate; – explozia nejustificata a salariilor si indemnizatiilor de transfer; – concentrarea valorilor in P.L., ceea ce risca sa afecteze campionatele nationale din alte tari; – impact negativ asupra formarii jucatorilor la nivel national si, pe cale de consecinta, vatamarea intereselor echipei nationale de seniori a Angliei”, este de parere reprezentantul LPF.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger