AcasăSPORT10 lucruri de stiut despre Inter - CFR Cluj

10 lucruri de stiut despre Inter – CFR Cluj

CFR Cluj sustine, maine seara, primul meci oficial din 2013, cel cu Internazionale Milano, din deplasare, din prima mansa a 16-imilor de finala ale Europa League.

1. Internazionale Milano a jucat de 16 ori impotriva unor echipe romanesti, castigand 12 dintre meciuri si pierzand doar de trei ori, de doua ori cu Dinamo Bucuresti (1-2 in 1965 si 2-3 in 1981) si o data cu Sportul Studentesc (0-1 in 1984).

2. CFR Cluj a jucat de patru ori cu reprezentante ale Italiei, de fiecare data cu AS Roma, inregistrand o victorie (2-1 pe Olimpico, in 2008), un egal si doua infrangeri.

3. 21 dintre cei 32 de jucatori de la Inter sunt straini.

4. 12 dintre cei 19 jucatori din lotul lui CFR Cluj sunt straini. De altfel, ardelenii au sapte romani si tot atatia portughezi in lot.

5. Cele doua formatii au, impreuna, jucatori din 16 tari diferite: Slovenia, Italia, Argentina, Romania, Uruguay, Senegal, Brazilia, Ghana, Japonia, Columbia, Belgia, Nigeria, Croatia, Portugalia, Franta, Grecia.

6. Inter a castigat un singur meci din ultimele cinci oficiale, marcand opt goluri si incasand noua.

7. CFR Cluj este neinvinsa de trei luni, perioada in care a acumulat cinci victorii si un egal. In cele sase meciuri, CFR Cluj a marcat 12 goluri si a primit doar 6.

8. Inter a castigat doar unul din cele cinci meciuri jucate acasa in actualul sezon al Europa League. In rest, italienii au avut trei egaluri si o infrangere. Rodrigo Palacio si Marko Livaja au marcat 9 dintre cele 18 goluri reusite de Inter in actualul sezon al Europa League.

9. CFR Cluj este neinvinsa in meciurile jucate in deplasare in actualul sezon al cupelor europene, ardelenii reusind patru victorii si un egal pe terenuri straine. Doar 6 jucatori au marcat cele 15 goluri reusite de CFR Cluj in toamna, in UCL, Kapetanos si Sougou trecandu-si in cont cate 4 goluri.

10. Arbitrul grec Michail Koukoulakis a arbitrat de trei ori pe Steaua Bucuresti (2-0 cu Ujpest, 0-0 cu Schalke si 1-5 cu VFB Stuttgart) si o data pe Dinamo Bucuresti (2-0 la Olimpia Balti).

author avatar
Cristi Ionita
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger