AcasăSPORT„Stejarii” vor in Turneul celor 6 Natiuni

„Stejarii” vor in Turneul celor 6 Natiuni

Nationala Romaniei a aratat un rugby de calitate in meciul cu vicecampioana Franta

Antrenorul nationalei de rugby a Romaniei, Lynn Howells, isi doreste ca „Stejarii” sa fie primiti in Turneul celor 6 Natiuni.

Nationala Romaniei a aratat un rugby de calitate in meciul cu vicecampioana Franta

Pentru a se intampla asta, este necesar ca legendara intrecere rugbistica sa se desfasoare pe sistem de promovare/ retrogradare. In opinia lui Howells, numai asa pot progresa echipele nationale din esaloanele inferioare! „Trebuie sa le aratam oamenilor ca putem juca la acest nivel, iar Cupa Mondiala ne da oportunitatea asta. Am aratat in meciul cu Franta ca putem concura cu o natiune puternica si, treptat, iata ca oamenii incep sa vorbeasca si despre echipele din cel de-al doilea esalon valoric. Antrenorii Noii Zeelande au spus deja ca distanta dintre natiunile rugbistice a inceput sa se micsoreze”, a declarat galezul care-i conduce pe „stejari”.
Solutia lui Lynn Howells? „Cred ca Turneul celor 6 ar putea fi o posibilitate de a progresa, daca se va introduce sistemul de retrogradare si promovare. Au trecut patru ani de cand am jucat cu o echipa din primul esalon valoric, tot la Cupa Mondiala, si acum, in decurs de patru zile, jucam cu doua echipe mari. E greu pentru noi! Sper ca aceasta editie a Cupei Mondiale sa arate ca natiunile mai mici pot juca impotriva celor mari, ca pot face meciuri bune”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger