AcasăSPORT„Stejarii” pileati iau cu asalt Anglia

„Stejarii” pileati iau cu asalt Anglia

Nationala invoca spiritul luptatorilor daci inaintea C.M. de rugby

Echipa nationala de rugby a plecat ieri dimineata spre Anglia, acolo unde in weekend va incepe Cupa Mondiala. Fiecare component al lotului a primit din partea FRR cate o caciula dacica, pileus.

Nationala invoca spiritul luptatorilor daci inaintea C.M. de rugby

Chiar daca debutam impotriva vicecampioanei mondiale Franta, rugbistul Andrei Radoi crede ca „stejarii” pot face un meci mare. Oricum, obiectivul stabilit ramane in picioare: doua victorii in cele patru partide din faza grupelor. „Vom incepe ca din pusca acest turneu, fix impotriva ultimei finaliste. Dar speram sa iesim cu capul sus de pe teren. Ne-am pregatit foarte bine pentru a realiza obiectivul stabilit, sa castigam doua meciuri, asa ca mergem in Anglia extrem de increzatori si cu ambitie”. Despre initiativa FRR, de a-i „imbraca” pe jucatori precum niste pileati (denumire data nomibilimii dace), Radoi are numai cuvinte de lauda: „Oricand ne simtim romani si suntem mandri sa purtam insemne traditionale. Este un motiv in plus de bucurie. Speram sa ne poarte noroc aceste caciuli si sa luptam asa cum au luptat si stramosii nostri. Am mai multe talismane, ghetele cu tricolorul sau bratarile. La mine, totul e legat de Romania…”. Si pilierul Paulica Ion este de parere ca, in Anglia, caciulile dacice vor fi utile, tinand cont de vremea capricioasa.
La Cupa Mondiala, Romania va evolua in Grupa D, avand programate urmatoarele meciuri: cu Franta (23 septembrie, Londra), cu Irlanda (27 septembrie, Londra), cu Canada (6 octombrie, Leicester), cu Italia (11 octombrie, Exeter).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger