AcasăRecomandari„Socios” la Steaua: suporterii si gloriile clubului vor sa devina actionari!

„Socios” la Steaua: suporterii si gloriile clubului vor sa devina actionari!

Pana la finalizarea procesului de evaluare a marcii „Steaua”, suporterii cauta o modalitate prin care sa devina factor de decizie la club. Iar modelul ales este cel intalnit la noua campioana a Spaniei.

FC Barcelona nu are patron, actionariatul este compus din „socios” – simpli sustinatori ai cauzei „blaugrana”. Oricine poate deveni „socio” al echipei de pe „Camp Nou”, de la fani si pana la jucatori sau chiar jurnalisti ori actori. De exemplu, pana in 2014, in vestiarul catalanilor se gaseau trei „socios”: Xavi, Busquets si Fabregas! Prin plata unei cotizatii anuale, cei peste 150.000 de actionari ai FC Barcelona au dreptul sa voteze atat alegerea unui presedinte, cat si demiterea sa! La randul lui, conducatorul clubului raspunde in fata unui Comitet Director din care nu lipsesc reprezentantii suporterilor-„socios”.
Cam la aceeasi forma de organizare se gandesc si fanii Stelei, grupati in jurul fostului lider de galerie Jean Pavel. „Ros-albastrii” au luat deja legatura cu un cabinet de avocatura, fiind sfatuiti sa marseze pe ideea unei asocieri intre Clubul Sportiv al Armatei si suporteri platitori. Pretul unei actiuni va fi de 50 de euro, iar o persoana nu va putea cumpara mai mult de 200 de actiuni, tocmai „pentru a evita achizitionarea masiva de actiuni prin terte persoane si obtinerea in acest fel a majoritatiii si a puterii de decizie”. „Dupa centralizarea formularelor se va proceda la rezervarea de nume si deschiderea contului colector gestionat de catre casa de avocatura, fara a avea cineva dreptul sa ridice vreo suma pana la alegerea si numirea noii conduceri a clubului”, mai sustin initiatorii proiectului. Jean Pavel este convins ca fostele glorii ale clubului Steaua, dar si fanii mai tineri vor sprijini aceasta initiativa: „Nu numai Tudorel Stoica va fi alaturi de noi, vor veni multi, aveti cuvantul meu. Chiar si suporterii care inca mai merg la stadion… Cand ne vom organiza, o sa vedeti ca vor vor veni langa noi si la FCSB nu va ramane nimeni. 100% va spun ca cel putin 60% dintre ei vor veni langa noi”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger