AcasăSPORT„Romania poate bate orice echipa din lume!”

„Romania poate bate orice echipa din lume!”

Piturca are tot mai multa incredere in actuala generatie de la echipa nationala

Echipa nationala a Romaniei a invins formatia Albaniei, scor 1-0, intr-un meci amical disputant sambata seara la Yverdon-les-Bains, in Elvetia. La finalul partidei, selectionerul Victor Piturca ne-a anuntat cu detasare ca formatia sa poate bate orice adversar din lume!

Piturca are tot mai multa incredere in actuala generatie de la echipa nationala

Multumit de joc, chiar daca golul victoriei l-a marcat fundasul stanga Razvan Rat in minutul 83, Piturca n-a ratat ocazia sa vorbeasca despre progresul facut de echipa nationala. „Sunt multumit de evolutia echipei, a fost un test reusit pentru noi. Am intalnit o echipa artagoasa, exact cum sunt si cele din grupa de calificare la Euro 2016. E bine si ca au debutat tineri de perspectiva. Ma refer aici la Cristi Manea care a facut un meci perfect si ar putea fi titular la echipa nationala. Imi doresc sa castigam si impotriva Algeriei, o formatie de alt nivel, cu jucatori mai valorosi. Am facut un salt calitativ bun si putem invinge pe oricine in acest moment”, a precizat Piturca. Mult mai rezervat in aprecieri a fost atacantul Ciprian Marica: „Sa nu ne dezumflam dupa acest rezultat. Am castigat cu sansa”.

La Yverdon-les-Bains, in Elvetia, Albania a inceput mai bine meciul si a avut prima ocazie de gol in minutul 8, cand fundasul Agolli a executat cu efect un corner, iar Tatarusanu a respins in extremis un gol ca si facut. Acelasi Agolli a creat pericol si la poarta proprie, fiind aproape de autogol in minutul 20, cand a deviat o centrare a lui Nicolita. Cu trecerea timpului, tricolorii au jucat mai bine, au avut o posesie tot mai buna si au aparut si ocaziile clare de gol. Unicul gol al intalnirii l-a reusit Razvan Rat, care a reluat in plasa o minge respinsa de fundasii albanezi la sutul lui Alexandru Maxim (minutul 83). Merita remarcate si debuturile lui Cristian Manea (17 ani neimpliniti), care a devenit cel mai tanar international roman din toate timpurile, Florin Tanase, Cosmin Matei si Alexandru Mateiu. Romania va mai juca un meci in stagiul de pregatire din Elvetia, pe 4 iunie, la Geneva, cu Algeria, echipa calificata la Cupa Mondiala din Brazilia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger