AcasăSPORT„National Arena”, cu lumina aprinsa pana la 4 dimineata

„National Arena”, cu lumina aprinsa pana la 4 dimineata

National Arena arata bine sub lumina reflectoarelor

Peste 100.000 de oameni au trecut pragul National Arena la “Noaptea portilor deschise”, eveniment organizat sambata pentru inaugurarea nocturnei.

National Arena arata bine sub lumina reflectoarelor

Batrani imbracati la tol festiv, familii cu copii si grupuri de tineri au luat cu asalt „National Arena” pentru a asista la inaugurarea instalatiei de nocturna. Lumea s-a aratat incantata de cele 264 de reflectoare sau de ecranele gigant de sub acoperis. Constructia aduce cu „Pontiac Silverdome”, stadionul acoperit pe care Romania a pierdut, cu 1-4, meciul cu Elvetia de la Campionatul Mondial din 1994. “Tricolorii” s-au plans atunci de efectul de sera creat in interiorul arenei.

Marea problema: locuri de parcare insuficiente

Ecranele gigant le-au luat ochii vizitatorilor

La prima vedere, superarena din Bucuresti e o bijuterie. Este evident faptul ca stadionul lui Oprescu detine o sumedenie de dotari performante, dar se pot constata si cateva minusuri: arena pare cam ingusta, iar cu 55.000 de oameni in tribune s-ar putea sa ramai fara aer. In plus, parcarea de 1.200 de locuri, care si asa pare insuficienta pentru un asemenea stadion, este departe de a fi finalizata. Sambata noaptea, multi soferi s-au descurcat cum au putut si au incalecat, la propriu, stalpii care delimitau pista pentru biciclisti de pe Bulevardul Basarabia. Cateva cifre: 8.000 de muncitori au lucrat la construirea arenei. S-au folosit 700 de tone de cabluri metalice, 67.000 de metri cubi de beton, 7.200 de tone de armatura. Stadionul are 8 scari monumentale, 40 de scari de evacuare, 94 de cai de acces, 7 puncte de prim-ajutor si 62 de chioscuri cu vanzare. Arena poate fi evacuata in 7-8 minute, iar accesul se poate face in 20 de minute.

Inaugurare de 240.000 de euro

Bucurestenii au luat cu asalt noul stadion

Acum cateva zile, primarul Sorin Oprescu afirma ca “numai sa aprinzi si sa stingi luminile pe stadion, pentru un meci de 90 de minute, costa 60.000 de euro”. Cum la “Noaptea portilor deschise” nocturna a fost aprinsa timp de sase ore, rezulta ca numai curentul consumat pentru acest eveniment a costat 240.000 de euro. Ramane de stabilit cine a dat acesti bani, in conditiile in care municipalitatea a anuntat ca nu a cheltuit din bugetul local, iar arena consuma curent la un meci cam cat un intreg sector.

Vizitatorii au laudat instalatia de nocturna
author avatar
Cristi Ionita
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger