AcasăSPORT„Iordanescu mi-a promis ca joc la Euro 2016!”

„Iordanescu mi-a promis ca joc la Euro 2016!”

Mutu mai are nevoie de o reusita pentru a depasi recordul de goluri la echipa nationala

N-a apucat sa debuteze pentru FC Pune City, dar gandul sau este tot la echipa nationala a Romaniei, aflata foarte aproape de o calificare la turneul final al Campionatului European.

Mutu mai are nevoie de o reusita pentru a depasi recordul de goluri la echipa nationala

„Briliantul” a jucat ultima data sub tricolor in martie 2013, la meciul cu Olanda, de la Amsterdam, scor 0-4, contand pentru preliminariile C.M. din Brazilia (2014). Cu toate ca au trecut doi ani si mai bine de atunci, Mutu are convingerea ca n-a fost uitat de staff-ul nationalei, unul nou, cu Anghel Iordanescu pe banca tehnica. De altfel, intr-un interviu acordat „sport360.com”, atacantul ajuns la 36 de ani afirma ca deja a primit mesaje de sustinere chiar de la selectionerul Romaniei: „Am discutat recent cu Iordanescu si mi-a spus ca se gandeste la mine pentru Campionatul European, chiar daca joc in India, la FC Pune. Este o mare motivatie pentru mine, sunt foarte serios”. Convins ca doar cateva meciuri reusite la FC Pune City nu-i vor aduce o convocare, Mutu stie ce are de facut din 1 ianuarie incolo, cand se termina sezonul in India (campionatul dureaza doar 3 luni!): „Campania mea de revenire sub tricolor incepe in weekend si se incheie in decembrie. Dupa aia, va trebui sa gasesc un alt club la care sa joc fotbal”.
Prima editie a SuperLigii Indiene la fotbal va incepe sambata. FC Pune City are meci luni, pe teren propriu, cu Mumbai City.

Abia asteapta revederea cu Anelka

Adrian Mutu considera transferul la FC Pune drept „una dintre cele mai mari provocari din cariera”: „Nu va fi usor, dar m-am antrenat din greu si sunt decis sa dau totul. Am avut oferte de la cluburi europeme, insa am ales India pentru ca au fost foarte draguti cu mine”.
Coleg de echipa cu Didier Zokora si Tuncay Sanli, „Briliantul” va fi pregatit la Pune de englezul David Platt, o legenda a fotbalului din Anglia. „David este un manager extrem de experimentat. Avem o echipa buna, cu care cred ca putem castiga titlul daca vor fi evolutii constante. Un alt lucru bun este ca ma voi intalni cu prietenii mei John-Arne Riise, Nicolas Anelka si Roberto Carlos, cand echipele noastre vor fi adversare”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger