AcasăSPORT„Indianul” Mutu, doi ani la FC Pune City

„Indianul” Mutu, doi ani la FC Pune City

Mutu, deja un star in fotbalul indian

„Si lunga asteptare a luat sfarsit: bun venit, Adrian Mutu!”. Asa a fost anuntat, ieri, transferul fostului international roman la gruparea indiana FC Pune City.

Mutu, deja un star in fotbalul indian

„Indian Super League” este un campionat relansat anul acesta, in care se vor intrece opt echipe. Prima etapa e programata in luna octombrie. Printre starurile aterizate in India regasim nume mari din fotbalul international, ca David Platt (antrenorul lui Mutu la FC Pune City), Didier Zokora (noul coleg de echipa al romanului), Robert Pires sau Freddie Ljungberg.
„Adi, abia asteptam sa-ti vedem magia pe teren”, i-au spus indienii celui supranumit „Briliantul”. La randul sau, Adi Mutu a laudat investitiile facute in fotbalul din aceasta tara: „E un privilegiu sa fiu in tara voastra. Cred ca ce se intampla cu Superliga Indiana este cel mai bun lucru posibil pentru a dezvolta fotbalul in aceasta tara. Sunt sigur ca, in anii care vor urma, Superliga Indiana va fi din ce in ce mai puternica. Obiectivul meu si al echipei FC Pune City este de juca mai bine decat in sezonul trecut. Vrem sa cucerim un trofeu”. Englezul David Platt s-a aratat incantat sa lucreze cu Mutu, „un fotbalist capabil sa reziste la presiune, a carui experienta este binevenita”.
La 36 de ani, Adi Mutu a semnat cu FC Pune City din postura de jucator liber de contract, dupa ce in septembrie 2014 si-a incheiat socotelile cu Petrolul Ploiesti. De-a lungul carierei, pitesteanul a mai evoluat la formatiile FC Arges, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, AC Fiorentina si Ajaccio.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger