AcasăSPORT„Europenele” de fotbal. A inceput RASCOALA!

„Europenele” de fotbal. A inceput RASCOALA!

Franta se confrunta cu protestele violente ale sindicalistilor

Franta intra azi in a 10-a zi de greva. Sindicatele au scos muncitorii in strada si, cu numai doua saptamani pana la startul Euro 2016, tara este aruncata in haos.

Franta se confrunta cu protestele violente ale sindicalistilor

La Paris, dar si alte mari orase, incidentele au inlocuit protestele pasnice. Oamenii s-au batut cu fortele de ordine, au fost folosite pietre, tunuri de apa, un intreg arsenal obisnuit la astfel de evenimente. O parte a presei scrie ca CGT (Asociatia sindicatelor franceze) reprezinta, in prezent, un pericol mai mare pentru Euro 2016 decat ISIS.

Nimic nu mai functioneaza in Hexagon: transportul in comun e blocat, centralele nucleare au fost oprite (asigura aproape 75% din necesarul de curent electric al tarii!), toata Franta pare ca este paralizata. Un scenariu favorabil teroristilor, care stiu ca, acum, Politia trebuiesa-si imparta efectivele intre asigurarea securitatii pe stadioanele de la Euro si potolirea sindicalistilor tot mai violenti.

Si fiindca tot vorbim despre pericolul ISIS, se pare ca Statul Islamic face, deja, pregatiri pentru C.E. A fost haos la Milano, in ziua finalei Ligii Campionilor. Trafic dat peste cap dupa ce o alarma cu bomba s-a declansat in statia de metrou Piata Cadorna. O femeie a fost vazuta pe camerele de supraveghere in timp ce lasa un pachet pe scarile de acces si apoi se indeparta grabita. Imediat, circulatia pe doua linii de metrou a fost suspendata (intre 10.57 si 11.50). Genistii au evacuat zona, iar apoi au dezamorsat „bomba”: in pachetul suspect s-au gasit doar jucarii. „Un antrenament ISIS pentru Euro?”, s-au intrebat jurnalistii de la „Gazzetta dello Sport”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger