AcasăSPORT„Dosarul transferurilor”, compromis de tehnica wireless

„Dosarul transferurilor”, compromis de tehnica wireless

Cei opt inculpati in „Dosarul transferurilor” sperau sa scape de emotii inainte de Sarbatori

Audierea celor doi martori din Spania si Olanda prin videoconferinta, programata ieri, in „Dosarul transferurilor” de la Curtea de Apel Bucuresti, nu a putut fi realizata din motive tehnice, instanta stabilind un nou termen pentru 22 ianuarie 2014.

Cei opt inculpati in „Dosarul transferurilor” sperau sa scape de emotii inainte de Sarbatori

Fost actionar la FC Dinamo, Gigi Netoiu a declarat ca audierile martorilor din Spania si Olanda sunt foarte importante, acestia putand aduce noutati si lamuriri in cadrul procesului: „Aceste audieri pot clarifica situatia din moment ce Curtea Suprema a stabilit ca martorii straini trebuie chestionati. Si eu sunt convins ca ei pot aduce noutati pentru ca sunt implicati direct. Ne-am fi dorit ca videoconferintele sa aiba loc azi, mai ales ca luna asta am venit de patru ori la Curtea de Apel. Si e destul de greu, unii dintre noi suntem in provincie, avem afaceri, suntem in colegii, plecam, ne intoarcem, e destul de greu”. Deoarece nu au fost conditii tehnice pentru audierea martorilor din Spania (Alfonso Fernandez de Troconiz , presedintele clubului Deportivo Alaves, trebuia sa ofere lamuriri in cazul transferului lui Cosmin Contra de la Dinamo) si Olanda (avocatul Johan Versluis, reprezentantul firmei Phoenix BV, prin care s-a efectuat o parte din transferuri), presedinta completului de judecata a dat un nou termen dosarului, pentru 22 ianuarie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gica Popescu, Gigi Netoiu si Cristi Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger