AcasăSPORT„Brazilianul” Lucescu ameninta Realul: „Vin sa castig pe «Bernabeu»!”

„Brazilianul” Lucescu ameninta Realul: „Vin sa castig pe «Bernabeu»!”

Mircea Lucescu, un antrenor fascinat de fotbalul brazilian

Inaintea meciului direct din Liga Campionilor, jurnalistii spanioli prefateaza duelul Real Madrid – Sahtior Donetk (ora 21.45/ Pro TV) cu o scurta incursiune in trecutul antrenorului Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu, un antrenor fascinat de fotbalul brazilian

Considerat unul dintre cei mai experimentati tehniciani ai momentului, „Il Luce” i-a fascinat pe ziaristii cotidianului AS in principal prin filosofia de joc implementata la Sahtior. „Fotbalul cu multi brazilieni, asta canta Sahtior”, scriu ibericii in avancronica meciului de diseara. Sub titlul „Lucescu, un roman indragostit de Brazilia”, in AS se scrie povestea celor 25 de jucatori adusi la Donetk din Tara Cafelei, in ultimii 11 ani. „Nimic nu este exagerat in aceasta descriere. Sahtior e echipa braziliana din Europa, are 9 fotbalisti nascuti acolo si asta dupa ce in aceasta vara si-a permis sa-i vanda pe Douglas Costa, Luiz Adriano, Fernando si Ilsinho”, noteaza AS.
Si, fiindca au vrut sa afle cum s-a indragostit Mircea Lucescu de Brazilia, ziaristii de la Madrid l-au intrebat chiar pe „principalul” Sahtiorului. Iar acesta a povestit: „La 22 de ani, am petrecut o luna intreaga in Brazilia.  Am traversat tara de la Sud la Nord, de la Porto Alegre la Fortaleza si a fost o experienta uimitoare. Va puteti imagina cum m-am simtit? Proveneam dintr-o tara socialista si m-am trezit direct intr-o lume pe care o stiam doar de pe harta. Am descoperit esenta Braziliei – fotbal, samba, plaja si sex. Am inteles ca, pentru ei, este suficient sa atinga fericirea”. Peste cateva luni de la acea experienta, nationala Romaniei intalnea chiar Brazilia in ceea ce presa vremii numea „Groapa cu lei” a mondialului din Mexi ’70, iar Mircea Lucescu avea sa schimbe tricoul, la finalul partidei, cu legendarul Pele, probabil cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.
In finalul materialului din AS, ziaristii avertizeaza echipa lui Rafa Benitez: „Atentie, Real, Lucescu vine sa castige pe «Bernabeu». Asa este invatat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger