AcasăSPORT„Bestia” Radwanska, campioana campioanelor!

„Bestia” Radwanska, campioana campioanelor!

Poloneza Agnieskza Radwanska a castigat pentru prima oara in cariera Turneul Campioanelor. In finala de ieri, „Aga” a trecut in trei seturi (6-2, 4-6, 6-3) de cehoaica Petra Kvitova.

La 26 de ani, Radwanska devine una dintre putinele jucatoare din circuitul profesionist care isi trece in palmares acest trofeu fara sa fi castigat anterior vreun turneu de Mare Slem. La randul ei, Kvitova (25 ani), dubla campioana la Wimbledon (2011, 2014), a ratat ocazia de a se impune pentru a doua oara la Turneul Campioanelor, intrecere pe care a mai castigat-o in 2011, la Istanbul, dupa o finala cu belarusa Victoria Azarenka (7-5, 4-6, 6-3). „In urma cu cateva saptamani, nici nu stiam daca ma voi afla aici, iar acum sunt foarte mandra de ceea ce am realizat. Sunt foarte fericita, este prima mea finala la acest turneu si primul meu titlu, ce mi-as mai putea dori?!”, a declarat Radwanska dupa finala cu Kvitova.
Poloneza este cea care a reusit sa o elimine in faza grupelor pe principala favorita a competitiei, Simona Halep. In meciul decisiv dintre cele doua, romanca a cedat de o maniera incredibila, 6-7, 1-6, dupa ce a ratat opt sanse de break si a avut un 5-1 in tie-breakul primului set! Gratie succesului din Singapore, Agnieszka Radwanska va incheia anul 2015 pe locul 5 in clasamentul WTA, in spatele americancei Serena Williams, a Simonei Halep, a Garbinei Muguruza si a rusoaicei Maria Sarapova.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger