AcasăSPORT”Stejarii” termina anul pe 17

”Stejarii” termina anul pe 17

Victoria cu Tonga a fost cea mai importanta obtinuta in ultimul deceniu

Nationala de rugby a Romaniei incheie anul 2013 pe locul 17, din 101 tari, in clasamentul International Rugby Board (IRB), fiind depasita din nou de Georgia, care a revenit pe 16 dupa victoria cu Samoa, in contextul in care ”stejarii” au pierdut ultimul meci-test cu Fiji.

Victoria cu Tonga a fost cea mai importanta obtinuta in ultimul deceniu

Potrivit site-ului IRB, georgienii au acumulat 69,07 puncte, iar Romania 67,47. Practic, pentru ”stejari” este un salt de doua locuri comparativ cu finele anului trecut, cand au terminat pe 19, romanii fiind atunci devansati de Spania si Statele Unite, tari care incheie acum in urma noastra  in top. Singura tara care a invins Romania in 2013, Fiji, se afla pe 11 si mai are, de asemenea, de sustinut un ultim meci pe continentul european, tot sambata, pe ”Twickenham”, contra selectionatei Barbarians, care cuprinde jucatori din Noua Zeelanda, Africa de Sud, Argentina si Samoa.

Pe primele doua locuri in clasamentul IRB se afla Noua Zeelanda si Africa de Sud, care alaturi de Australia formeaza ”triumviratul” emisferei sudice in fruntea topului mondial; pentru al doilea an consecutiv, tarile din emisfera de nord rateaza un loc pe podium!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger