AcasăSPORT“Stejarii” se tem ca vor fi otraviti de rusi la Soci!

“Stejarii” se tem ca vor fi otraviti de rusi la Soci!

Meciurile dintre Romania si Rusia au fost foarte incinse in ultimul deceniu

Componentii nationalei de rugby a Romaniei vor petrece doar o noapte in Rusia, inaintea meciului de sambata, din etapa a opta a Cupei Europene a Natiunilor.

Meciurile dintre Romania si Rusia au fost foarte incinse in ultimul deceniu

“Stejarii” prefera o deplasare cat mai scurta la Soci, gazdele fiind recunoscute pentru “ospitalitatea” lor, mai ales in confruntarile directe cu Romania. Desi meciul este programat sambata, de la 12.00, echipa noastra va pleca abia vineri dupa-amiaza spre Rusia, cu o cursa charter, chiar daca are de parcurs peste 1.800 de kilometri. Mai mult, rugbistii nostri se vor deplasa cu tot cu bucatar, alimente si apa pentru a evita sicanele rusilor, la Soci fiind programat doar antrenamentul oficial. Intoarcerea este stabilita imediat dupa meci. In 2004, Rusia a invins Romania, scor 33-24, intr-un meci disputat la Krasnodar.

La revenirea in tara, tricolorii au efectuat o escala fortata la Iasi, aici avand parte de un control antidoping in urma caruia toti cei 12 jucatori testati au fost descoperiti cu fenotiazina in sange. Aceasta substanta are efect de somnifer si se elimina in cel mult 48 de ore. George Straton, presedintele F.R. de Rugby din acea perioada, afirma ca “rusii ne-au pus somnifere in mancare la Krasnodar”. In martie 2008, Rusia ne-a batut, cu 12-8, la Krasnoyarsk. Atunci, in baza unei reciprocitati impuse de Federatia Europeana, “Stejarii” au fost cazati de gazde la peste 100 de kilometri de Complexul Sportiv in care s-a disputat meciul si in care se afla si terenul de antrenament. In noiembrie 2007, inaintea unui meci Romania – Rusia, din Cupa Europeana a Natiunilor, care urma sa aiba loc pe Stadionul “Arcul de Triumf” din Bucuresti, o mare parte din echipamentul de joc al oaspetilor a disparut. Rusii isi depozitasera bagajele in holul hotelului din Complexul Studentesc Tei, iar noua perechi de ghete de joc si mai multe tricouri si sorturi au fost sustrase in timpul unei pene de curent. In ciuda acuzatiilor venite din partea oaspetilor, acestia au acceptat sa joace in echipamentul pus la dispozitie de Federatia Romana si chiar au castigat meciul de la Bucuresti, cu 22-12.

Si georgienii au patit-o in Rusia

Romania nu este singura echipa sicanata in Rusia. Georgia s-a impus anul trecut, cu 15-9, la Soci, dupa un meci care a fost la un pas sa nu se dispute. Cu doua ore inainte de startul partidei, echipa Georgiei a plecat de la hotel catre stadion, dar soferul rus al autocarului i-a dus pe gruzini la aeroport. Acesta s-a aparat spunand ca a respectat intocmai foaia de drum primita.

author avatar
Cristi Ionita
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger