AcasăSPORT“Stejarii”, furati de arbitru cu Georgia

“Stejarii”, furati de arbitru cu Georgia

Inaintarea “Stejarilor” (in verde) a depasit rareori defensiva gruzina

Nationala de rugby a Romaniei si-a compromis sansele de a castiga Cupa Europeana a Natiunilor, dupa ce a pierdut, cu 13-19, meciul cu Georgia de sambata, de la Bucuresti.

Inaintarea “Stejarilor” (in verde) a depasit rareori defensiva gruzina

“Stejarii” sperau sa se revanseze pentru infrangerile suferite anul trecut (11-18 la Tbilisi si 9-25 la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda), dar succesul n-a venit. Brigada de arbitri venita din Anglia a compromis sansele romanilor. Centralul Paul Doyle a iritat intreaga asistenta cu maniera sa extrem de ciudata. Englezul i-a eliminat pe Viorel Lucaci si Viktor Kolelishvili, dar a trecut cu vederea cateva duritati ale oaspetilor.

Bomboana de pe coliva a venit la ultima faza a meciului, cand gruzinii au prabusit mai multe gramezi langa propriul but, dar centralul a refuzat sa acorde eseu de penalizare in favoarea romanilor, incercare care ne-ar fi adus victoria in conditiile in care transformarea s-ar fi facut din pozitie centrala. Dupa meci, brigada engleza a parasit arena doar cu ajutorul fortelor de ordine. In urma acestui meci, Georgia este ca si campioana in Cupa Europeana a Natiunilor. Gruzinii au acumulat 32 de puncte, cu sase mai mult decat Romania, iar ambele mai au de disputat cate doua meciuri (maximum 10 puncte puse in joc). Chiar daca “Stejarii” se impun, cu punct bonus, in partidele cu Spania si Ucraina, este putin probabil ca Georgia sa nu castige cel putin un meci dintre cele doua pe care le mai are de jucat, cu Rusia si Ucraina.

author avatar
Cristi Ionita
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger