AcasăSPORT“Romano-nigerianul Benny Adegbuyi, revelatia anului in K1

“Romano-nigerianul Benny Adegbuyi, revelatia anului in K1

La nici doi ani de cand s-a apucat de kick-boxing, Benny Adegbuyi, sportivul de 27 de ani din Aiud a ajuns in topul celor mai buni luptatori de K1 din lume.

Adegbuyi si-a propus sa castige marele premiu pus in joc la turneul final SuperKombat

Fost practicant de karate si box, Benny Adegbuyi a traversat in 2012 cel mai bun an al carierei. Benny a castigat toate cele sase meciuri disputate, trecandu-si in cont piramida SuperKombat Varna, in care i-a invins pe Mladen Brestovac si Kostadin Kostov, dar si cea mai rapida victorie prin knock-out la K1 Final Elimination, cand l-a macelarit pe iranianul Jafar Ahmadi.

Ultimul succes a fost si cel mai important, victoria de rasunet obtinuta impotriva lui Serghei Lascenko, prin knock-out in prima repriza, facandu-l pe Adegbuyi sa fie unul dintre cei patru calificati la turneul final SuperKombat. Sportivul din Aiud a fost desemnat „revelatia anului in K1” si a urcat pe locul 8 in clasamentul mondial al celor mai buni grei, ierarhie dominata in continuare de olandezul Semmy Schilt. Daniel Ghita, un alt roman neinvins din 2011, ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai buni luptatori de kick-boxing, podiumul fiind completat de Gokhan Saki. Interesant este ca Adegbuyi a depasit in ierarhie luptatori de legenda precum Peter Aerts sau Jerome Le Banner.

author avatar
Cristi Ionita
1.202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger