AcasăSPORT“Fluierasii” din Liga 1 isi trag peste 120 milioane pe meci

“Fluierasii” din Liga 1 isi trag peste 120 milioane pe meci

Si batuti, si cu banii luati, asa se simt oficialii echipelor din Liga 1 dezavantajate de arbitri. Pentru fiecare meci pe care-l organizeaza, cluburile gazda sunt obligate sa achite un barem de 12.120 de lei.

Deaconu este recunoscut drept arbitrul de casa al clubului Steaua

Banii sunt impartiti dupa cum urmeaza:  4.694 ron pentru „central”, cate 3.128 ron pentru fiecare dintre „asistenti” si 1.170 ron pentru arbitrul de rezerva. Intr-un singur sezon, rezulta o cheltuiala de 206.040 lei, undeva in jurul a 50.000 de euro. Maruntis, daca stam sa comparam cu sumele vehiculate prin fotbal, la transferuri sau bani incasati din drepturile tv.

Dragomir cere revenirea arbitrilor straini

La sugestia catorva patroni de cluburi, seful LPF pune tunurile pe arbitri, intr-o incercare disperata de a schimba regulamentul care interzice delegarea unor brigazi de peste hotare la partidele cu miza din campionat. Duminica seara, Dragomir s-a luat de presedintele CCA: „Nu este regulamentar ca antrenorii sa fie dati afara din cauza arbitrilor. Pai, daca nu depaseste tarcul ala si nu injura, nu trebuie dati afara! Ioane, avem doua greseli uriase pe etapa si tu-mi spui ca in Romania este arbitraj de calitate?!”. Replica lui Craciunescu nu s-a lasat asteptata, acesta amenintandu-l pe Dragomir inclusiv cu o plangere la FIFA si UEFA: „Eu, daca duc trei arbitri romani sa oficieze in Spania, fac fata! Dar, daca duc trei fotbalisti din Liga 1… Domnule Dragomir, daca veti continua pe tonul acesta, voi face o plangere la forurile internationale, deoarece, prin ceea ce ziceti, aduceti grave prejudicii arbitrajului romanesc”.

Radu Petrescu: „Baremul sau va reclam la Federatie!”

Chiar daca s-a facut de ras la Sibiu, „centralul” bucurestean Radu Pertrescu n-a avut nicio retinere in a-si cere drepturile banesti la finalul partidei Vointa – CFR, scor 0-1. Surse din anturajul gruparii Vointa afirma ca Petrescu s-a dus la delegatul gazdelor si i-a spus: „Banii pe barem, altfel va reclam la FRF!”. Informatia a fost confirmata partial, ieri, de finantatorul nou-promovatei, Ioan Halmasan: „M-am crucit la ce mi-au spus jucatorii ca le-ar fi zis arbitrul pe teren. Iar acum, mai trebuie sa ma duc si sa-i platesc si baremul”.

Huzu: „35% dintre arbitri sunt angajatii cluburilor”

Culmea, ieri, la o zi dupa ce Marius Sumudica l-a „deconspirat” pe Cristi Nica drept angajat al clubului Astra Ploiesti, conducerea CCA le-a luat partea arbitrilor care sunt pe statul de plata al patronilor din Liga 1. „Vicele” Aron Huzu s-a hazardat sa declare ca „35% dintre arbitri sunt angajati la cluburile de fotbal, ce, vreti sa renuntam la toti?!”. Nici macar Ion Craciunescu nu vede o problema in aceasta situatie: „Nu le putem ingradi dreptul la munca, vreti sa avem arbitri someri?! Regulamentul nu le interzice sa fie angajati de cluburi, nu e nici un conflict de interese”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger