AcasăSOCIALZiua şi scumpirile, pentru români! Se pregăteşte o nouă taxă, pe care...

Ziua şi scumpirile, pentru români! Se pregăteşte o nouă taxă, pe care mulţi vor fi nevoiţi s-o plătească

masiniZiua şi scumpirile, pentru români! Se pregăteşte o nouă taxă, pe care mulţi vor fi nevoiţi s-o plătească

Ministrul Mediului Barna Tanczos vrea ca România să aplice o taxă pe poluare în orașe, așa cum o fac deja 24 de state membre din Uniunea Europeană.

Unele administrații publice locale au adoptat deja soluții pentru a combate poluarea, însă toată lumea va avea de suferit din cauza orașelor care nu fac nimic în această privință.

Cu toate acestea, taxa nu va fi introdusă în 2021, însă va fi luată în considerare începând de anul viitor, anunță ministru.

Taxă auto, mascată sub taxă de poluare

Nu este taxa auto. S-ar putea să fie o taxă de poluare. Primul principiu care guvernează în Europa toate aceste lucruri este poluatorul plătește.

România va trebui să decidă dacă vrea să facă parte din grupul celor 24 de state membre care implementează diverse forme de constrângere a celor care poluează sau lăsăm sistemul cum este acum, când nimeni nu plătește nimic. Riscul este ca din cauza unor orașe, unor centre urbane unde nu s-a făcut nimic pentru reducerea poluării, să plătească toată țara.

Infringementul a venit în cazul Bucureștiului și a altor orașe. Dacă nu reușim să câștigăm acest proces împotriva Comisiei vom plăti. Poluatorul plătește sau toată țara.

Al doilea lucru este dacă vrem să reducem poluarea prin aplicarea unei taxe. Unele țări spun că nu și găsim alte metode. Sunt alte țări care spun da, aplicăm o taxă. În niciun caz taxa în sine este scopul, ci reducerea poluării”, a declarat ministrul Tanczos la postul Digi24.

Se întoarce „taxa oxigen” a lui Firea?

Ministrul Mediului ar putea implementa o taxă oxigen, la care se gândise şi Gabriela Firea, dar la care fostul primar al Bucureştiului a renunţat, după un sondaj pe Facebook, unde oamenii au contestat dur acea iniţiativă.

Poate să genereze o chestiune socială. Nu mi se pare corect ca în zone în care chiar are lumea grijă de calitatea aerului, unde autoritatea publică locală ia măsuri, găsește soluții, să plătească și ei, pentru că altcineva poluează.

Este nevoie de o dezbatere publică națională. Este nevoie de o discuție cu Comisia, pentru că nu vreau să pățim ca în ultimii 10 ani să pierdem toate procesele. Dacă societatea decide per ansamblu că este nevoie de restricții în numite orașe ele trebuie să fie legale”, a mai zis ministrul.

O decizie în acest sens se va da la finalul lui 2021. “În 2021 cu siguranță nu va fi nicio taxă și în funcție de aceste discuții cu Comisia, cu factorii implicați, cu autoritățile publice locale, pentru că sunt peste 3.000 de comune unde n-avem asemenea probleme și sunt câteva zeci de orașe unde avem probleme”, a adăugat Barna Tanczos.

author avatar
Andrei Ștefan
717 afisari

2 COMENTARII

  1. Taxa pe poluare este o TAXA PE PROSTIE ,TAXA PE SARACIE !!.
    Se aduc zeci de mii de tone de deseuri din lume pe cai ilicite cu documente falsificate si se ingroapa sau se ard sub patronajul GOLANELILOR DIN SISTEMUL MINISTERULUI MEDIULUI.
    Se aduc zeci de mii de rable ,masini accidentate din UE ,se carpesc ,in servisuri dubioase se desmembreaza si fac din bucati alte masini care trec ca gasca prin apa prin RAR si care apoi polueaza la greu .N-am vazut nici un echipaj de politie care sa opreasca camioane , tiruri,furgonete sau autoturime pe motiv de poluare desi in ura lor sau cand acelereaza acestea lasa un nor de fum !!,poluarea in sine se vede se simte ,dar nu se face nimic pentru a o limita .STATUL ESTE INTERESAT DE BANI ,STATUL NU-I INTERESAT DE NIVELUL DE POLUARE !!.
    Se reinstitue o sursa de castig pentru stat ,se uita ca taxa de poluare a fost introdusa in acciza pe combustibil ,acolo se poate vedea poluarea in consumul de combustibil pe 100 de km parcursi. Azi statul a uitat ca a marit deja cu 50 bani de la 1,01.2021 pretul la combustibil la pompa ca si acciza si vrea si taxa ,aceasta-i hotie,golanie ca la moara !!”si din cos graunte si din covata malai „.Statul cel mai prost administrator si cel mai mare hot !.

  2. E nevoie de ziariști de calitate la NATIONAL! Aveti aici 3 ziariști pregatiți la școala soroș, asta ăla radu jacota si inca una andreea nu stiu cum. Toți trei sint praf! Ziua si scumpirile? Introduceri de noi taxe nu inseamnă scumpire desi greveaza bugetele românilor! Noi taxe pe spatele românilor! Asta e guvernarea johannisto userista, cu câțu-n frunte ca paduchele ieșit!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger