AcasăSOCIALZiua și protestul sindicaliștilor. Angajații din Sănătate ies în stradă, la ușa...

Ziua și protestul sindicaliștilor. Angajații din Sănătate ies în stradă, la ușa Guvernului Cîțu. Premierul nu e în țară

Ziua și protestul sindicaliștilor. Angajații din Sănătate ies în stradă, la ușa Guvernului Cîțu. Premierul nu e în țară (sursa foto: Facebook/Federația Sanitas din România)

La o zi după ce mai mulți sindicaliști au protestat la Parlament, dar și la sediul PNL-ului, din Capitală, se anunță o nouă ieșire în stradă, de această dată a salariaților din domeniul sanitar. Care vor picheta Palatul Victoria, sediul executivului condus de Florin Cîțu, aflat, joi, la Bruxelles, unde are programate mai multe întâlniri cu înalți oficiali europeni.

Este vorba despre un protest al Federației Sanitas, programat în continuarea celor începute încă de lunile trecute. De această dată, membrii Sanitas – salariați din Sănătate și Asistență Socială – au în plan să vină în fața sediului Guvernului, de la ora 14.30.

Referitor la acțiunea de joi, reprezentanții Sanitas au transmis, recent, că vor manifesta ”pentru reluarea dialogului social real astfel încât, noile teme cu impact major asupra veniturilor salariaților din sistemul bugetar, lansate în spațiul public în ultima săptămână, să poată fi dezbătute și negociate într-un cadru firesc, democratic, legiferat în România, putând în consecință să se transforme în decizii unanim acceptate și corect reglementate!”

Mai mult, s-a adus în discuție și faptul că ”Federația SANITAS va continua să își manifeste nemulțumirea în stradă atâta timp cât asaltul asupra sistemelor pe care le reprezintă și asupra salariaților pe care îi apără va continua într-un mod agresiv, netransparent și imoral!”

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger