AcasăSOCIAL"Ziua Românilor de Pretutindeni" a ajuns la festivalul Romanian Design Week, de...

„Ziua Românilor de Pretutindeni” a ajuns la festivalul Romanian Design Week, de la Piaţa Amzei

În cea de-a doua zi a festivalului „Aici-Acolo”, prilejuit de Ziua Românilor de Pretutindeni, participanţii au făcut o incursiune în tradiţiile populare româneşti de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, ca apoi să facă o săritură în timp la inovatorul festival Romanian Design Week, de la Piaţa Amzei.

Am ajuns şi în Centrul Vechi al Capitalei, la ARCUB. Nu mai puţin admirată a fost prezentarea de modă UNArte, unde atât creaţiile, cât şi modelele au captivat toate privirile” – au precizat organizatorii, prin vocea lui Gheorghe Cârciu.

Festivalul ”Aici-Acolo”, în perioada 25-28 mai 2023

În perioada 25-28 mai 2023 are loc la București cea de-a VI-a ediţie a Festivalului ”Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni (tradițional sărbătorită în ultima duminică din luna mai—anul acesta pe 28 mai).

Festivalul aduce împreună artiști români din ţară şi din străinătate, de ’aici’ şi de ’acolo’, din diverse domenii de creație: artă, design, muzică, literatură, etc.

Festivalul se bucură de suportul unor instituţii cum ar fi: Camera Deputaților, Patriarhia Română, Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB), Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Universitatea Națională de Arte, Romanian Design Week (un proiect al The Institute), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” și al unor artiști precum Damian Drăghici, Mircea Florian, etc.

Toate evenimentele sunt gratuite, iar participarea se face pe baza înscrierii prealabile și a prezentării ecusonului de participant la Ziua Românilor de Pretutindeni – Festivalul “Aici-Acolo”. Organizarea evenimentului este asigurată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

author avatar
Andrei Ștefan
162 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger