AcasăSOCIALZiua Națională, sărbătorită în condiții de pandemie. Va mai fi paradă de...

Ziua Națională, sărbătorită în condiții de pandemie. Va mai fi paradă de 1 decembrie? Răspuns oficial – VIDEO

ÎN acest an nu va mai fi parada de 1 decembrie (foto: Facebook)

Cu exact o lună înainte ca România să celebreze Ziua Marii Uniri, sărbătorire care îi trimite pe mulți cu gândul la momentul 1 decembrie 1918 și la tradiționala defiliare de la Arcul de Triumf, din București, Ludovic Orban a explicat că în acest an ceremoniile vor fi adaptate la condițiile de pandemie.

”De 1 decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naționale la regulile de protecție sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare (…) Normal că vom sărbători Ziua Națională, Ziua Națională e Ziua Națională, dar vor fi respectate toate regulile de protecție sanitară”, a subliniat Ludovic Orban, întrebat, duminică, dacă parada de 1 decembrie va mai avea loc.

Ca să nu existe loc de dubii, premierul a completat, la insistențele presei, că – în acest an – ”cu siguranță nu va mai fi acea paradă (…) va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte”.

Anii trecuți la defilarea de la Arcul de Triumf participau mii de militari, forțe de ordine și cadre din rândul salvatorilor – pompieri și nu numai. Evenimentul – unul mult-așteptat îndeosebi de copii – aduna un număr semnificativ de români, care veneau pe Bulevardul Kiseleff pentru a urmări spectaculoasa paradă pregătită cu minuțiozitate.

author avatar
Cristina Stefan