AcasăSOCIALZile libere de Paşte 2024. Cât durează minivacanţa ce începe de la...

Zile libere de Paşte 2024. Cât durează minivacanţa ce începe de la 1 mai

Zile libere de Paşte 2024

​Românii vor avea o primă minivacanță de șase zile la începutul lunii mai, când va fi și ziua liberă de 1 Mai, dar și Paștele Ortodox (în 5-6 mai).

Paștele 2024 va fi în aceeași săptămână cu 1 Mai, zi liberă prin lege, Guvernul a hotărât ca bugetarii să fie liberi și în 2 mai, astfel încât să se facă punte cu Paștele, în 5 mai.

Anul acesta de Paştele ortodox, românii se vor bucura de o minivacanţă de şase zile.

Minivacanţa: 1 mai – 6 mai

Paștele ortodox este o sărbătoare cu dată variabilă, nu cu dată fixă, iar de la an la an ziua în care pică variază cu aproximativ două săptămâni. În acest an, Paștele ortodox pică pe data de 5 mai, în aceeași săptămână cu 1 Mai, zi liberă de la stat.

Astfel, Guvernul a decis ca bugetarii să aibă liber și în 2 mai, pentru a se face punte cu Paștele ortodox.

Când au elevii vacanţă

În ceea ce priveşte elevii, Ministerul Educației a stabilit că aceştia vor avea vacanța de Paște în perioada 27 aprilie – 7 mai. Asta înseamnă că elevii vor avea 10 zile libere în vacanța de Paște.

Modulul 5 an anului şcolar va începe în data de 8 mai şi se va desfăşura pe o durată de aproximativ o lună și jumătate, până pe 22 iunie, când copiii vor intra în vacanța de vară.

Următoarea minivacanţă: în august

A doua minivacanță va fi în luna august: 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

A treia minivacanță va fi de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

author avatar
Andrei Ștefan