AcasăSOCIAL”Zi de foc” pentru salvamontiști, la început de an. Zeci de apeluri...

”Zi de foc” pentru salvamontiști, la început de an. Zeci de apeluri prin care li s-a cerut ajutorul

”Zi de foc” pentru salvamontiști, la început de an (sursa foto: Facebook/ Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont)

Deși pentru foarte mulți dintre turiștii care au ales să petreacă Revelionul și începutul de an la munte, în aer curat, prima zi a anului 2021 a însemnat relaxare și distracție, incidentele nu au lipsit.

Drept urmare, nici apelurile prin care se cerea ajutorul salvamontiștilor. Astfel că salvatorii montani au avut serios de muncă, la început de 2021. ”Prima zi din an a fost o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr mare de evenimente montane”, din câte au transmis reprezentanții Salvamont România, sâmbătă dimineață, via Facebook.

Conform sursei menționate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit nu mai puțin de 40 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipajelor Salvamont. Au fost 11 apeluri pentru Salvamont Lupeni, câte 5 apeluri pentru Salvamont Gorj şi Salvamont Sinaia, câte trei pentru Salvamont Sibiu, Salvamont Muntele Mic, Salvamont Bihor, câte două pentru Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Maramureş, Salvamont Cluj şi câte un apel pentru Salvamont Suceava, Salvamont Prahova-Formaţia Cheia, Salvamont Argeş și Salvamont Mureş.

Nu în ultimul rând, se precizează că nu au fost singurele solicitări primite la nivelul Salvamont. Au mai fost și 27 apeluri prin care se cereau sfaturi și informații despre anumite trasee turistice, precum și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.