AcasăSOCIALZeci de bătrâni, umiliți la cozile pentru ajutoare la încălzire. Orașul în...

Zeci de bătrâni, umiliți la cozile pentru ajutoare la încălzire. Orașul în care seniorii României au ajuns o bătaie de joc!

Zeci de bătrâni, umiliți la cozile pentru ajutoare la încălzire

Zeci de bătrâni au fost nevoiți să stea ore întregi la coadă, la Galați, pentru a depune cereri pentru ajutoare de încălzire.

Zeci de persoane în vârstă, unele chiar de 80 sau 90 de ani, au fost nevoite să stea trei sau chiar patru ore la coadă pentru a putea beneficia de ajutoare de încălzire pentru această iarnă, în condițiile în care majoritatea nu-și vor putea permite să-și plătească facturile.

Chiar și cu ajutoare vor face frigul și foamea

În fața Direcţiei de Asistenţă Socială Galaţi, unora li s-a făcut rău. Agenții de pază au încercat să-i ajute, oferindu-le un pahar cu apă.

În condițiile creșterii prețurilor, bătrânii spun că nu vor putea să facă față cheltuielilor peste iarnă, fără sprijinul acordat de stat.

Și chiar și cu cu aceste ajutoare, pensile foarte mici abia o să le ajungă pentru traiul de zi cu zi, astfel că mulți vor fi nevoiți să se îmbrace mai gros la iarnă și să încălzească cel mult o cameră.

Autoritățile din Galați au luat unele măsuri pentru fluidizarea activității, pregătind patru ghișee pentru ajutoarele de încălzire: două pentru gaze, un ghișeu pentru curent electric și un ghișeu pentru lemne.

Procesarea cererilor merge însă greu, unii au dificultăți să completeze corect formularele și să înțeleagă ce le cer funcționarii, alții nu au venit cu toate actele necesare.

author avatar
Tudor Borcea