AcasăSOCIALZeci de autoturisme și două microbuze, rămase blocate în zăpadă, în Botoșani....

Zeci de autoturisme și două microbuze, rămase blocate în zăpadă, în Botoșani. Cine le-a sărit oamenilor în ajutor – GALERIE FOTO

sursa foto: ISU Botoșani/Facebook

Episodul de iarnă de la început de aprilie a lovit județul Botoșani, acolo unde peste 20 de autoturisme, în care se aflau zeci de persoane, au rămas înzăpezite. În ajutorul oamenilor au intervenit pompierii, care au deblocat mașinile, pentru ca șoferii să-și poată vedea de drum.

Informații recente venite, miercuri, 5 aprilie, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani indică faptul că „23 de autoturisme în care se aflau 38 de persoane, o mașină care transporta patru persoane care aveau nevoie de dializă și un microbuz cu 13 călători, din care doi copii, rămase înzăpezite între Ionășeni și Vânători, precum și între Vânători și Trușești, au fost ajutate să-și continue drumul de către pompieri. Aceștia se aflau într-o misiune de monitorizare, pe DN 29 D Botoșani – Trușești – Ștefănești, alături de prefectul județului, Sorin Cornilă”.

Microbuz rămas înzăpezit la Brăteni

Totodată, un echipaj ISU Botoșani aflat în teren pentru a monitoriza situația pe DN 29 Botoșani – Săveni a intervenit pentru a scoate din zăpadă o autoutilitară și un autoturism, rămase înzăpezite la ieșirea din localitatea Unțeni.

De asemenea, la ieșirea din orașul Ștefănești, „un autoturism în care se afla o persoană a fost scos din nămeți de un echipaj de pompieri”.

sursa foto: ISU Botoșani/Facebook

Conform informațiilor venite de la sursa menționată, în ajutorul altor două autovehicule în care se aflau mai multe persoane au intervenit reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mihălășeni. „Un microbuz în care se aflau trei persoane și un autoturism cu trei pasageri, rămase înzăpezite la Brăteni (comuna Dângeni) au fost scoase din zăpadă de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihălășeni”, conform ISU Botoșani.

Județul Botoșani, sub COD PORTOCALIU de ninsori abundente până joi la ora 14

Județul Botoșani se află sub incidența unui COD PORTOCALIU, până joi la ora 14, asemeni altor cinci județe din zona Moldovei. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o avertizare COD PORTOCALIU pentru intervalul 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14.

Conform ANM, în județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge „și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp”.