AcasăSOCIALWest Side Christmas Market. Miercuri se deschide primul târg de Crăciun din...

West Side Christmas Market. Miercuri se deschide primul târg de Crăciun din Bucureşti, în Parcul Drumul Taberei

sursa foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Au mai rămas doar câteva săptămâni până la Crăciun, iar în Capitală începe să se simtă tot mai mult atmosfera specifică Sărbătorilor de iarnă. Au mai rămas doar câteva ore până când se va deschide primul târg de Crăciun din București.

West Side Chistmas Market, primul târg de Crăciun din Capitală, din acest an, se deschide, miercuri, 29 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei, din Sectorul 6. Deschiderea oficială este programată să aibă loc la ora 19.00. Vor fi aprinse luminițele de Crăciun și va avea loc și un foc de artificii.

„Cel mai frumos târg de Crăciun din țară își deschide porțile miercuri, 29 noiembrie, ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. Timp de 28 de zile, până pe 27 decembrie, bucureștenii vor avea parte aici de un tărâm de poveste, cu luminițe și decoruri spectaculoase, roată panoramică, patinoar, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, atelierul spiridușilor, concerte, bunătăți culinare tradiționale și multe, multe surprize. West Side Chistmas Market este primul târg de Crăciun care se deschide în Capitală”, anunță Primăria Sectorului 6, într-un comunicat.

West Side Christmas Market este organizat de Untold Universe, în colaborare cu Primăria Sectorului 6.

Primarul Ciucu: „Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit”

„Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a anunțat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Principalele atracții de la târgul de Crăciun din Sectorul 6

Printre principalele atracții de la West Side Chistmas Market (WSCM) se numără, conform Primăriei, un patinoar generos, „mai mare decât cel de anul trecut, pentru iubitorii de distracție pe gheață”, un carusel colorat și un trenuleț pentru copii, o roată panoramică, înaltă de 38 de metri, de unde vizitatorii se pot bucura de o priveliște asupra Bucureștiului. Dar și peste 65 de căsuțe cu mâncăruri tradiționale de sărbători, cu vin fiert și ciocolată caldă, dar și cu decorațiuni și cadouri făcute de artizani din toate colțurile țării.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00.

La Atelierul Spiridușilor, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, toți copiii pot participa la atelierele organizate de DGASPC Sector 6. Vorbim despre ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot alege podoabe realizate cu dibăcie de seniorii, copiii și persoanele cu dizabilități aflate în centrele DGASPC Sector 6. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 – 14.30 și 15.00 – 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, între 19.00 și 20.00”, conform aceluiași comunicat.

Programul târgului de Crăciun din Sectorul 6

Primăria anunță, totodată, că West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12.30 – 22.30

Sâmbătă – duminică: 11.00 – 22.30

„Pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare, organizatorii recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a ajunge târg. Astfel, vizitatorii au la dispoziție metroul până la stația Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleele 69, 93 și autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368”, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman