AcasăSOCIALWeekend cu proteste în fața Guvernului. Părinții au răbufnit! Nu mai vor...

Weekend cu proteste în fața Guvernului. Părinții au răbufnit! Nu mai vor măști în sălile de clasă

protestWeekend cu proteste în fața Guvernului. Părinții au răbufnit! Nu mai vor măști în sălile de clasă. / FOTO: stirileprotv.ro

Au apărut deja primele proteste ale părinților cu privire la măsurile din școli în contextul pandemiei de coronavirus. O acțiune de amploare a fost anunțată pentru sâmbătă în fața Guvernului.

Părinții mai multor copiii din județele Dâmbovița și Buzău se opun purtării măștilor de protecție la școală, invocând tot felul de motive. De la „se aburesc ochelarii”, până la „ar fi normal să se păstreze distanţa, dar fără măşti şi fără cuştile de plexiglas”, părinții încearcă mai degrabă să se convingă pe ei înșiși, decât să convingă autoritățile locale.

Dâmbovița și Buzău nu sunt singurele județe unde se protestează. Proteste au mai avut loc și în Cluj și Bistrița.

Protest de amploare în fața Guvernului

Părinții din Capitală vor ieși din nou în stradă, sâmbătă. Ei s-au adunat și luni în Piața Victoriei, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de Guvern. Acțiunea de sămbătă, din fața Guvernului, se anunță a fi una de amploare, potrivit stiripesurse.ro.

Părinții spun că nu li se pare normal ca toți elevii să poarte măști, în condițiile în care, în străinătate, mască poartă doar elevii trecuți de 11 ani. Ei au reclamat și faptul că paznicii școlilor au ajuns să măsoare temperatura copiiilor, precum și faptul că elevii nu au primit măști. „Jos labele de pe copiii noștri!”, au scris participanții pe unul dintre bannerele afișate luni seara.

Autoritățile sunt pe „poziții”

În ciuda nemulțumirii părinților autoritățile centrale par să stea în continuare „pe poziții”. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi24, că „Nu facem experimente cu copiii”. Tătaru a mai spus ca în prezent în România nu s-a încheiat primul val al pandemiei. El îndeamnă în continuare la respectarea măsurilor de siguranță: purtarea măștii, păstrarea distanței și igiena mâinilor. Proteste au mai avut loc în Cluj și în Bistrița.

author avatar
Andreea Vlad
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger