AcasăSOCIALVreți, totuși, apă caldă? Șeful Termoenergetica vine cu idei: „Pentru spălat există...

Vreți, totuși, apă caldă? Șeful Termoenergetica vine cu idei: „Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei” – VIDEO

Bucureştenii vor face baie la lighean. Din nou. O mie de blocuri rămân fără apă caldă

De când s-a răcit vremea, în multe dintre apartamentele bucureștenilor a fost și continuă să frig cam ca afară. Nemaivorbind de faptul că nu sunt deloc puține locuințele din Capitală în care apa caldă lipsește cu desăvârșire, zile întregi, din cauza avariilor. O situație cu totul supărătoare, pentru care oamenii speră să se găsească soluții. În tot acest context, locuitorii Capitalei deja se gândesc cu groază cum va fi la iarnă, când temperaturile vor scădea și mai mult.

Iar declarațiile venite de la vârful Termoenergetica nu par să țină de cald. Dimpotrivă. Pe scurt, se dă de înțeles că locuitorii Capitalei care nu au apă caldă și căldură ar putea să rezolve ei înșiși problema, cu ceva cumpărături – mai un boiler, mai un calorifer electric…

Directorul Termoenergetica a dezvăluit ce soluții a aplicat personal, pentru a scăpa de frig și pentru a avea apă caldă. „Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură. (…) Să mă încălzesc am pus un calorifer electric în priză, n-am avut altă soluție. Avariile pot apărea oriunde. Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele în care există avarii. Da, mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii”, a declarat Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

Pe de altă parte, directorul Termoenergetica a ales să mai sublinieze că „problema acestui sistem este foarte gravă, sunt câţiva ani de când spunem că sunt aceste probleme, de când cerem finanţare pentru acest sistem (…). Soluţia este modernizarea acestui sistem”.

Firea: A trecut un an de atunci, iar dușul e tot rece

De altfel, încă de zilele trecute, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de la Primăria Capitalei, îl criticase pe actualul edil al Bucureștilor, pe tema lipsei apei calde și a căldurii.

„Minciuna are, întotdeauna, picioare scurte. Sute de mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură. Sunt 29 de pagini de avarii, în tot Bucureștiul. Mai multe ca niciodată. Cum va fi când temperaturile vor scădea drastic? Îngheț afară, îngheț în case.

Nicușor Dan și susținătorii lui v-au promis apă caldă și căldură dacă nu mă votați pe mine. A trecut un an de atunci, iar dușul e tot rece. Ce păcat… (…) Să iasă dl primar de unde e ascuns și să le spună clar bucureștenilor cât vor plăti iarna asta pentru căldura pe care oricum o au cu porția”, a transmis Firea, între altele, pe pagina sa de Facebook, în după-amiaza zilei de 15 octombrie.

428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger