AcasăSOCIALVremea rea a lăsat dezastru în urmă. S-a intervenit în localități din...

Vremea rea a lăsat dezastru în urmă. S-a intervenit în localități din 16 județe, pentru a se scoate apa din case și din curți

Vremea rea a lăsat dezastru în urmă. S-a intervenit în localități din 16 județe, pentru a se scoate apa din case și din curți (Foto: arhivă. Sursa: Facebook/ISU Vrancea)

Intervențiile pompierilor menite să ajute oamenii din localitățile afectate de inundațiile apărute ca urmare a ploilor și a manifestărilor de vreme rea au continuat.

Iar din cele mai recente date făcute publice din direcția Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) în dimineața zilei de marți, 22 iunie, corespunzătoare situației din ultimele 24 de ore, reiese că pompierii au continuat să iasă pe teren, inclusiv în Vrancea și Neamț, în sprijinul populației din zonele afectate de episoadele de vreme rea.

”În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 23 localități din 16 județe (AB, AG, BC, BR, BV, CL, CT, CV, DB, GL, GR, IF, NT, PH, TL și VN) unde se intervine pentru evacuarea apei din 11 case, 70 curți, 7 anexe gospodărești, 7 subsoluri/beciuri și de pe 5 străzi, cât și pentru degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate”, au anunțat reprezentanții DSU.

Zeci de oameni în continuare evacuați

Sunt încă oameni care s-au văzut nevoiți să își părăsească locuințele, până când se va stabili că se pot întoarce în siguranță în gospodăriile lor. Mai exact, se aduce în atenție faptul că 57 de persoane din localitatea vrânceană Biliești se află în continuare evacuate preventiv, la rude, ca urmare a revărsării râului Putna.

”Rămân în continuare izolate 10 persoane (4 familii) în loc. Piatra Șoimului (NT), iar în loc. Mănăstirea Cașin (BC) s-a acționat pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de 22.06.2021”, se mai menționează în mesajul postat pe pagina de Facebook a DSU.

De asemenea, potrivit sursei citate, ”circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu MTMA>3,5 tone pe 1 drum național (DN 13M/CV) și blocată pe 2 drumuri județene (DJ 103B/CV și DJ 204D/VN) și 2 drumuri comunale (DC 9/CV și DC 16/CV)”.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger