AcasăSOCIALVremea rea a făcut ravagii în mai multe zone din țară. Copaci...

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe zone din țară. Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, mașini avariate – FOTO

sursa foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Vremea rea, care s-a abătut asupra a zeci de localități din țară, a generat pagube însemnate. Ploile torențiale și vijeliile au cauzat probleme în mai multe zone din România.

Pompierii au intervenit, luni, pentru a înlătura efectele episoadelor de vreme rea. S-a intervenit în 32 de localităţi din nouă judeţe unde fenomenele hidrometeorologice au lăsat urmări.

Potrivit informaţiilor comunicate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), „pentru gestionarea cu eficienţă a fenomenelor prognozate” de meteorologi au fost activate grupele operative în 21 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş şi Vâlcea).

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din curți și de pe străzi

„În intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 32 localități din 9 județe (BT, BZ, CS, IS, MM, PH, SJ, SV și TM), zone în care colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 2 beciuri, 3 curți, 2 străzi, precum și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 2 imobile, 39 copaci și 5 stâlpi căzuți, fiind avariate 2 case, 2 blocuri de locuințe și 8 autovehicule”, a anunțat IGSU, luni seară, 10 iunie.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil pe drumul național DN 68 A în județul Timiș. Autoritățile au intervenit, astfel că situația a fost remediată iar traficul pe tronsonul de drum afectat a fost reluat.

Copaci căzuți pe calea ferată

„De asemenea, din cauza condițiilor nefavorabile, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie secundară, între localitățile Lugoj și Boldur, în județul Timiș, din cauza unui copac căzut pe linia de contact.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 2 localități din județul Harghita, însă la acest moment situația este remediată”, conform aceleiași surse.

„La acest moment, trenul de călători care circulă pe ruta Sibiu- Timișoara a rămas blocat pe șine, între localitățile Margina și Holdea, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată. Angajații de la regionala căi ferate acționează pentru degajarea arborilor. Nu sunt raportate persoane care să necesite asistență medicală”, a mai transmis luni seară IGSU. Între timp, traficul feroviar a fost reluat pe traseul Vatra Dornei – Leşul Ilvei, după ce a fost oprit temporar pentru îndepărtarea unui copac căzut pe şine, potrivit romania-actualitati.ro.