AcasăSOCIALVremea rea a făcut prăpăd. Dezastrul provocat de ploaie, la Craiova: străzi...

Vremea rea a făcut prăpăd. Dezastrul provocat de ploaie, la Craiova: străzi inundate și mari bătăi de cap pentru șoferi- FOTO/VIDEO

Vremea rea a făcut prăpăd. Dezastrul provocat de ploaie, la Craiova: străzi inundate și copaci puși la pământ - FOTO/VIDEO (captură video)

O ploaie torențială a provocat pagube însemnate la Craiova. Străzi inundate, cu mașini ce păreau a fi mai degrabă bărci pe un lac, dar și mulți copaci puși la pământ de vânt.

Episodul de vreme rea care s-a abătut, marți după-amiază, asupra orașului din Bănie a dus inclusiv la prăbușirea unei străzi. Este vorba despre strada Bibescu, unde, între timp, s-a și intervenit pentru refacerea suprafeței carosabile.

De asemenea, s-a intervenit pentru a se elibera trotuarele, după ce mulți copaci au fost doborâți de vânt.

Imagini cu străzile transformate în lacuri au ajuns pe internet. În unele situații, a fost o adevărată aventură pentru șoferi să circule cu mașinile. Se pot vedea autoturisme înaintând cu greu prin apa care a umplut carosabilul, ajungând în unele zone până la nivelul farurilor autovehiculelor.

Primarul Vasilescu: Pagube la străzi, case și instituții ale statului

Edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, la rândul său, câteva dintre problemele cauzate de episodul de vreme rea care s-a abătut asupra orașului.

”În urma ploii cu grindină de azi (marți-n.n), peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș.

Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență-n.n) să intervină alături de CAO (Compania de Apă Oltenia-n.n) în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a transmis Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook, marți seară.