AcasăSOCIALUrgie în țară, vremea rea distruge România! / VIDEO cu un bătrân...

Urgie în țară, vremea rea distruge România! / VIDEO cu un bătrân salvat din mijlocul apelor

sursa foto: Facebook/IGSU

Ploile și furtunile au dat din nou bătăi de cap în mai multe zone din țară. Meteorologii au emis atenționări de vreme rea, iar pompierii au intervenit în ajutorul oamenilor afectați de problemele cauzate de furia naturii.

Un bărbat de 72 de ani a fost salvat de pompierii suceveni, după ce a rămas captiv într-o anexă gospodărească înconjurată de ape. Un apel la 112 a sunat mobilizarea în rândul salvatorilor de la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei, care au intervenit pentru evacuarea persoanei surprinse de viitura produsă pe pârâul Călimănel, pe raza localității Coverca.

sursa foto: captură video Facebook/IGSU

„Patru pompieri militari, cu accesoriile din dotare, au ajuns la fața locului, unde un bărbat de 72 de ani a rămas izolat într-o anexă gospodărească înconjurată de ape.

Salvatorii au asigurat persoana și au adus-o într-o zonă de siguranță. Bărbatul a fost monitorizat din punct de vedere medical, iar starea lui era bună și nu a necesitat transportul la spital”, a anunțat, miercuri seară, ISU Suceava.

Au fost probleme pentru două trenuri de călători, în județul Suceava, din cauza precipitațiilor

Tot în județul Suceava, două trenuri de călători, cu sute de persoane la bord, au rămas blocate, miercuri, din cauza aluviunilor ajunse pe calea ferată. „Circulația feroviară a fost întreruptă temporar pe Magistrala 502/SV, între localitățile Sadova și Pojorâta, din cauza aluviunilor și a copacilor cazuți care au obstrucționat calea de acces.

Din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în județul Suceava, 2 trenuri de călători, cu 400 de ocupanți, nu au mai putut înainta, însă, cu ajutorul echipajelor de intervenție alocate la fața locului, persoanele au fost preluate și transportate la destinație cu mijloace auto puse la dispoziție de CFR”, a anunțat, miercuri seară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

De asemenea, conform IGSU, „situații deosebite s-au înregistrat și în localitatea Dagâța din județul Iași, unde crengile unui copac s-au desprins din cauza vântului și au surprins o femeie. La sosirea echipajelor medicale la locul intervenției, victima era conștientă, fără probleme deosebite care să necesite transportul la spital”.

author avatar
Andrei Coman