AcasăSOCIALVrei pensie mai mare? Condiţia pe care trebuie s-o bifezi ca să...

Vrei pensie mai mare? Condiţia pe care trebuie s-o bifezi ca să primeşti un bonus în Legea Pensiilor 2024

pensie

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a explicat că o mare categorie de pensionari vor primi bani în plus pensie, dacă îndeplinesc o singură condiție.

Care sunt pensionarii care vor primi puncte bonus la pensie, puncte ce vor duce la creșterea veniturilor?

Trebuie să fi muncit minimum 25 ani

Astfel, Legea pensiilor 2024 precizează că românii care au îndeplinit un stagiu de cotizare de minimum 25 de ani beneficiază de puncte-bonus, ce se vor „traduce” în bani.

”În noua lege am venit cu un număr de puncte suplimentar, ca un fel de bonus pentru cei care rămân în activitate și realizează niște stagii de cotizare mai mari decât acel 25 de ani care este un stagiu considerat stagiu mediu de cotizare.

Între 25 și 30 de ani pentru fiecare an peste 25 de ani se acordă 0,5 puncte, între 30 și 35 de ani se acordă 0,75 de puncte pentru fiecare an care trece peste 30 de ani, iar peste 35 de ani un punct pentru fiecare an care se cotizează peste 35 de ani.

Încercăm pe această cale să prelungim viața activă a oamenilor, oamenii să contribuie mai mult, încurajăm contributivitatea în sistemul public de pensii”, a explicat Daniel Baciu.

De asemenea, oficialul a adăugat că „prin noua formulă de calcul reușim să eliminăm inechitățile care s-au acumulat de-a lungul timpului în sistem”.

 

author avatar
Andrei Ștefan