AcasăSOCIALVoucherele de vacanţă nu dispar, ci se transformă? Cum şi cine le-ar...

Voucherele de vacanţă nu dispar, ci se transformă? Cum şi cine le-ar putea folosi începând din 2024

Eliminarea voucherelor de vacanţă – un scenariu propus de PNL și discutat în coaliția de guvernare pentru a acoperi deficitul bugetar. Tichetele au o valoare totală de 1.450 de lei, iar acestea vin ca un bonus pentru angajaţii de la instituţiile statului, inclusiv pentru fidelizarea lor.

Un salariat beneficiază de tichete într-o singură tură, chiar dacă are activitate la mai mulţi angajatori.

Vouchere de vacanţă, doar în extrasezon?

Un alt scenariu, propus tot de PNL, ar fi acordarea de vouchere de vacanță doar acelor angajați ai statului cu venituri sub 5.000 de lei lunar și, doar în extrasezon, nu în perioada estivală.

Reprezentanții HoReCa mai spun că majorarea TVA-ului în cazul restaurantelor de la 9 la 19% ar însemna falimentul multora și concedierea unui număr important de angajați, ceea ce ar duce la o nouă criză.

Deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie, însă acestea au fost, potrivit unor surse din Coaliție, citate de presa centrală, discuțiile.

author avatar
Andreea Vlad
958 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bulgarii isi freaca de pe acum mainile. Si la fel vecinii lor greci si turci. Popor idiot…eu sa zic sa introduca o penalizare de 1450 lei pt cei care isi petrec concediul in Romania. Oare unde se cheltuiau cei 1450? Ca urmare a efectului combinat al celor doua va creste bataia pe zona nefiscalizata, unde cresterea de TVA nu exista, caci aia cu cartonul in gara care zdrangane chei evident ca nu emit factura (nu mai zic ca nu platesc nici contributii de asigurari, nici impozit pe venit, nici pe profit). Si se va extinde utilizarea lazii frigorifice langa cersaf.

Comments are closed.

Zenville