AcasăSOCIALVouchere Materna 2023: cum pot obține femeile însărcinate ajutorul în valoare de...

Vouchere Materna 2023: cum pot obține femeile însărcinate ajutorul în valoare de 2000 de lei

vouchereVouchere Materna 2023: cum pot obține femeile însărcinate ajutorul în valoare de 2000 de lei

Vouchere Materna 2023 vor fi acordate și anul acesta femeilor însărcinate din București. Valoarea acestui ajutor este de 2000 de lei.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București specifică condițiile în care pot fi acordate aceste vouchere, a căror valoare totală este de 2000 de lei.

Voucherele Materna 2023 se acordă:

– oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani

– cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină

-nu înregistrează datorii față de bugetul local

Voucherele au o valoare totală de 2000 de lei și se primesc în două tranșe, după cum urmează:

Primul voucher Materna 2023 se acordă după procesarea cererii și are o valoare de 1000 lei (acesta va fi format din mai multe vouchere în valoare de 50 de lei fiecare);

După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se acordă al doilea voucher Materna 2023, la cererea femeii gravide și are tot o valoare de 1000 de lei( mai multe vouchere a câte 50 lei fiecare).

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numarul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Acte necesare pentru Vouchere Materna 2023

Regulamentul de acordare precizează care sunt actele necesare pentru a obține vouchere Materna 2023:

  • cerere-tip; modelul poate fi descărcat de pe AICI sau de pe site-ul DGASMB;
  • copie a cărţii de identitate a femeii gravide; în cazul vizei, copia se va face şi pe verso;
  • certificat fiscal emis de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor la bugetul local;
  • adeverinţă eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz; Adeverința emisă de către medicul ginecolog, care atestă vârsta biometrică a sarcinii, trebuie să fie eliberată cu cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului, pentru gravidele care depun inițial dosarul. În cazul gravidelor care depun completarea pentru tranșa a II a, adeverința trebuie să fie eliberată de maxim 30 zile calendaristice.
  • la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverinţă de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii şi o copie a ecografiei morfologice de sarcină trimestrul II, după caz.

Unde și cum pot fi folosite Vouchere Materna 2023

Cu Vouchere Materna 2023, femeile însărcinate pot plăti orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emiţătoare are contract încheiat. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de obstetrică-ginecologie.

De asemenea, femeile mai pot plăti orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie, sau diferenţa dintre preţul de referinţă decontat de CASMB şi preţul la raft.

În momentul în care gravida primeşte voucherele, va primi şi lista unităţilor în care pot fi folosite.

Valabilitatea Voucherelor Materna

Pentru tichetele emise între 1 ianuarie și 31 octombrie – valabilitatea este până la 31 decembrie a anului în curs.

Pentru tichetele emise după 1 noiembrie – valabilitatea este până la 31 decembrie a anului următor.

Valabilitatea voucherelor este tipărită pe tichetele Voucherului Materna.

author avatar
Andreea Vlad
736 afisari

4 COMENTARII

  1. Cam 75% din copiii nascuti in Bucuresti in ultimii ani, au parinti proveniti din imprejurimile Bucurestiului, constant. Daca s-a anula prevederea cu RESEDINTA si ar ramane numai cu DOMICILIUL, s-ar face economii gigant.
    De ce trebuie sa primeasca gravidele care nasc 2000 de lei? De ce nu se dau acesti bani la batranii care mor de foame, la casele de copii? Daca te uiti in maternitatea Giulesti de exemplu, vezi numai pirande suedeze aduse sa nasca la Bocoresti ca sa mananca si gura lu bulibasa douajdemilioane de puradel.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger